Avram Iancu meghódítaná a Balatont

2021. június 11. 15:52
2021 lehet az az év, amikor a román Avram Iancu a Dunántúlon visz végre történelmi tettet.

Avram Iancu meghódítaná a Balatont – írja a Főtér, hangsúlyozva: nem az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc elleni román támadást vezető erdélyi lázadóvezérről van szó. 

Iancu sportoló, pontosabban hosszútávúszó. A budapesti Román Kulturális Intézet közlése szerint július közepén rekorddöntésre készül: 72 órán keresztül szeretne folyamatosan oda-vissza úszni a Balatonban. Ezzel az amerikai Sara Thomast taszítaná le a trónról, aki 2017-ben 67 órán és 16 percen keresztül úszott.

Romániában Avram Iancu tartja a hosszútávúszás rekordját: 2020-ban 36 órán és 29 percen keresztül úszott a Dunában, 2019-ben pedig harmadik helyet szerzett az Északi-sarkkörön megrendezett 6633 Arctic Ultra maratonon, ahol 617 kilométert futott le.

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek. Katasztrófa ez a sok frusztrált hülye itt. Ha a fickó igen, ezzel a névvel, 3 napot vízben tölt, és utána kijön belőle, akkor pont ennyi történt. Egy fickó 3 napot a vízben töltött. A Balaton nyilván alkalmas erre, mert nem sós és viszonylag meleg, ezzel együtt elképzelni sem tudom magamról, tehát ha más megcsinálja, megcsodálom.

A Balatont amúgy én is meghódítottam. Háromszor átúsztam. Azután kijöttem belőle, a Balaton is megvan, és is megvagyok, Nagyváradot sem csatolták vissza Magyarországhoz.

Miért kell idiótának lenni?

Megalázkodás az, ha elhiszed, hogy ez a fickó 3 napnyi úszkálással meghódítja a Balatont. Ez egy ún. "szimbolikus beszéd". Gyekorlati haszna annyi, hogy híresebbek leszünk, ha megcsinálja. "Egy román" vagy még egyszerűbben "valaki" 3 napot töltött itt a vízben. Örülök, hogy segíthettem.

Amúgy azt is csak tudni vélem, hogy "valaki vízilabdázó" - nevéről fogalmam sincs - egy órán belül úszta le az 5,2 km-t. Gyalog is komoly dolog volna... Ez egy kihívás, hogy van hová fejlődnöm. A nevek érdektelenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés