Orbán Viktor, Varga Mihály és Matolcsy György is előad a Világgazdaság konferenciáján

2021. június 8. 12:15
Az ország legfontosabb gazdasági döntéshozói beszélnek majd június 9-én, a Magyarország újraindul! című Gazdaságpolitikai csúcskonferencián.

Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök is előadást tart majd a Világgazdaság június 9-én szerdán 9 órai kezdettel a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett konferenciáján. Az eseményt élőben a vg.hu-n a Világgazdaság oldalán követhetik online, de a miniszterelnök és a pénzügyminiszter előadásait a köztelevízió is közvetíti majd.

A  Világgazdaság Magyarország újraindul! című Gazdaságpolitikai csúcskonferenciájának fő témája a magyar gazdaság járványt követő újraindítása lesz. A részletes programról itt tájékozódhat, és itt lehet regisztrálni a rendezvényre.

A június 9-i konferencián Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter ismerteti a kormány gazdaságösztönző intézkedéseinek részleteit.

Emellett tájékoztatást adnak arról, hogy a kormány miként összpontosítja a központi forrásokat a nehezebb helyzetbe jutott ágazatokba, és milyen eszközökkel javítja a versenyképességet, a teljesítmény további javulását.

A rendezvény kiemelt előadója lesz Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is, aki a gazdaságpolitikának monetáris támaszt nyújtó jegybank programjait osztja meg az érdeklődőkkel. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szintén a kormány képviseletében mutatja be azokat a fejlesztési-kutatási terveket, amelyek a gazdaság gyors és hatékony talpra állását teszik lehetővé.

Az Iparkamara, a KSH és a Magyar Fejlesztési Bank vezetői is beszélni fognak

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke elemzi majd az érdekképviseletek helyzetét, és beszámol arról, hogy a kamarai tagvállalatok miként élték át az elmúlt másfél évet, és milyen javaslatokat fogalmaztak meg a gazdaság újraindításának apropóján.

Vukovich Gabriell a Központi Statisztikai Hoivatal (KSH) elnöke arról fog beszélni, hogy a gazdasági növekedés terén miket „mért” és milyen következtetésre jutott a KSH, Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója pedig arról fog előadni, hogy Magyarország meg tudta-e őrizni tőkevonzó képességét, hogyan tudták a járvány okozta károkat enyhíteni az állami hátterű fejlesztési bankok, és mekkora az újraindítási gyorskölcsönök iránti kereslet.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés