Kálomista: „Rendezők és producerek is fenyegették a Gyurcsány-film színészeit”

2021. május 30. 11:20
A producer szerint azért kell ezzel a témával foglalkozni, mert a fiataloknak fogalma sincs róla, ki az a Gyurcsány Ferenc.

Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója interjút adott az Origónak. A hosszabb beszélgetés első felében főként az Elk.rtuk című film körüli támadásokról beszél.

A producer elmondta, hogy a téma azóta foglalkoztatta, amióta megtörtént, mert komoly indulatokat váltott ki belőle. Sokat dolgoztak a filmmel, komoly kutatómunka előzte meg az elkészítését. Szerinte az őszödi beszédet hiba igazságbeszédnek, de hazugságbeszédnek is beállítani, ehelyett súlyos politikai merényletnek kell tekinteni a magyar társadalom ellen. A gyurcsányi terror egészen egyedülálló dolog Európában, azóta megy a szerecsenmosdatás, hiszen ma is a baloldal vezető alakja, tehát visszatért a magyar politikába – fogalmazott. S azért kell ezzel a témával foglalkozni, mert felnőtt egy-két generáció, akinek fogalma sincs, ki az a Gyurcsány Ferenc, a fiatalok azt hiszik, hogy ő egy laza csávó. Mindez Kálomista véleménye, a film azért ennél árnyaltabban fogalmaz, hiszen a szélesebb közönséghez szól. S ez a történet rengeteg embert érdekel, jól el lehet adni – véli.

Gyurcsány bosszúért liheg, nála már megszülettek az ítéletek tárgyalás nélkül, mondja a producer, aki szintén kap fenyegetéseket, de ettől nem szabad megijedni. A fizikai fenyegetés megengedhetetlen dolog a 21. században – állítja. Kálomista Gábor elmondta azt is, hogy nehéz volt szereplőket válogatni, a casting után ugyanis nagyon sok helyről kaptak támadásokat a szakmából. Producerek, rendezők a kezdettől fogva szidták a filmet, az alkotóit.

Összesen 278 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kálomista Gábor bátor ember, tapasztalt és tehetséges filmes, korrekt színházvezető, s jól eligazodik a poltika világában is. Még sok kitűnő produkciót várhatunk tőle.

Az sem érdekel már senkit, kik voltak a nácik, nyilasok, de mégis a fasizmus rémét láttatnátok a kormányban. Miközben most zajlik a bolsevik reneszánsz, például az Apró klán és Gyurcsány vezérletével.

Ami pedig a filmet illeti, nem véletlen a vergődésetek. Ez nem a tetszés szerint ködösíthető múltat mutatja be, hanem azt a múltat, amelyet átéltünk. Ha szerinted nem érdekli a fiatalokat, akkor miért fenyegették a film alkotóit?

Ne erőlködj, ma már mindenki látja, hogy az EU egyik "értéke", a munkaerő szabad áramlása arra lett kitalálva, hogy az elkényelmesedő nyugat olcsó munkaerőt kapjon a felvett országokból. Mert ezek úgysem tudják állni a bérversenyt a nyugati gazdagabb országokkal. A liberális individualizmusra alapoztak, tudva, hogy ez jó az egyénnek, de rossz a társadalomnak. Ez az újfajta gyarmatosítás lényege.

Persze a kitalált szöveggel azt próbálják beadni, hogy akik kimennek, azok a diktatúra elől mennek ki. De ha olyan okos vagy, mondd meg, hová lett az a nyugati munkaerő, akiket ott külföldiekkel kell pótolni? Azok mi elől menekültek, amikor elmentek a jobban fizető Amerikába, Svájcba?

Amikor jött a járvány, akkor a nyugatiak még a karantén szabályokat is felrúgták volna, mert a keleti országokba hazament, feketén foglalkoztatott ápolók nem mentek vissza és nekik kellett tisztába tenniük a beteg nagymamát. Amit ők, a felsőbb rendűek már nem vállalnak. Ugyanez áll a mezőgazdasági idénymunkára is, mert a migráns nem vállalja.

Kispajtás, neked most ez az "egy-két generáció" kifejezés a lényeg? Vagy pánikszerűen terelsz, mert a közelmúlt láthatóvá lesz, és most nem fog menni a ködösítés.

Ahogy te ÉRTELMEZED ezt az önkényesen általad összeállított listát, az éppen téged cáfol: itt a Fegyenc egykori országos KISZ-vezér, mostani összFegyenc párt főnök által is vezetett diktatúra játszotta a főszerepet.

Valódi sajtó-, médiatörvény hiányában a gonoszság-hazugság - ráadásul, ma már szakképzett Soros-kiképzett gonoszok-hazugok végzik, hivatásszerűen - mindig nem egy, nem kettő, de száz lépéssel az igazság előtt fog járni.
Ebből következik, hogy
egy hazugság 100 embert téveszt meg,
egy igazság a 100-ból egyet hoz vissza...
Tehát: mé-dia-tör-vényt, va-ló-dit
Borzalmasan egyszerű LENNE, két sor a Btk-ban:
A kiadó minden médiamegjelenést KÖTELES ELLÁTNI
első helyen a következő sorral:
"Az itt közöltek nem ellenőrzöttek, valóságtartalmukért felelősséget nem vállalunk."
vagy
"Az itt közöltek ellenőrzöttek, valóságtartalmukért minden felelősséget vállalunk."
EZZEL KELLENE KEZDENI.
És innen kezdve, akik felelősséget vállalnak, ott a büntetés, ha elmarasztalás van a bíróságon, 5 évvel indul és 10 évig semmiféle médiatevékenységet nem folytathat.
És a bünti vége 15 év és 30 év eltiltás.
fegyház:
A szabadságvesztés legszigorúbb végrehajtási módja, a tudatos aljasság csak fegyházzal büntetendő.

Ebbe nem köthetnének bele, hogy ellenőriztük - nem ellenőriztük.
Ezért írom-reklamálom: ezt.

A baloldalnak a fenyegetés jelenti a politikát. A beváltott fenyegetés meg a teljesítést.
Az eredmény már számolható. A kommunistáknál 148 millió áldozat jön ki.

Segítek, úgy látom, megint rád fér. A költő az állami, a rendvédelmi szervek azonosító szám nélküli terrorjára gondolt. Amilyent a diktatúrákban lehet látni. És igen Gyurcsány idős embereket veretett meg, vagy nyolcan vetették magukat egy emberre, ezekről még felvétel is van.

Ne röhögtess már ezzel a névsorral. 800 ezer párttag és legalább ennyi, ha nem több KISZ tag volt, akikből 1990-re semmi nem maradt. A rendszer és a társadalom alkuja volt: nem kérdezem a hűséget, nekem a mennyiségre van szükségem, elég, ha adjátok a felmutatható tömegbázist, cserébe simább lesz az érvényesülés. Igaz, frekventáltabb pozíciókban követelmény volt, de ott is elfogadták a látszatot. A tagkönyvet, meg a részvételt a taggyűléseken, május elsejei felvonulásokon.

A felsőbb vezetésben nyilván kellett már a hűség, de alapjában véve alakoskodásra épült az egész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés