A nemzetközi sajtó készpénznek veszi, hogy Karácsony lesz Orbán kihívója 2022-ben

2021. május 17. 12:25
A külföldi lapok szerint is lefutottnak tűnik az előválasztás.

Több külföldi sajtótermék is beszámolt Karácsony Gergely hétvégi bejelentéséről. A Washington Post „Liberális főpolgármester mérkőzne meg a magyar miniszterelnökkel” című cikkében emlékezik meg arról, hogy Karácsony a „99 százalékot” szeretné szolgálni. Ezt a szlogent használta az Occupy Wall Street nevű antikapitalista mozgalom is – emlékeztet a lap.

A Bloomberg cikke szintén azt sugallja, hogy Orbán kihívója egyértelműen Karácsony lesz: a lap csak azután említi meg az előválasztást, hogy arról ír: a főpolgármester 2010 óta a „legnagyobb kihívást jelentheti” Orbán Viktor számára.

„Legismertebb”

Az angol nyelvű sajtó mellett a német médiumok látóterét sem kerülte el Karácsony bejelentése. A Frankfurter Allgemeine Zeitung is emlékeztet, hogy noha a 2022-es választás előtt az ellenzék előválasztást fog tartani, ám a lap többször is egyértelműen Karácsony Gergely jelöltsége mellett foglal állást: a FAZ szerint Karácsony Gergely „főpolgármesterként rendkívül népszerű”, valamint „az ország legtekintélyesebb ellenzéki politikusa”.

A FAZ-zal egyetértésben a Kurier véleménycikke is arról ír: a hat baloldali párt jelöltje közül a „kicsi” Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének a legjobbak az esélyei Orbán Viktor ellen. A cikk szerint Karácsony a „legismertebb, köztiszteletben álló ellenzéki politikus”.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előválasztáááááás!

Kis-Karácsony sima vereséget fog szenvedni 2022-ben: vidéken népszerűtlen, s már a startkor sok támadási felületet adott.

Milyen "szakpolitikai" lap ez? Ekkora marhaságot írni!

A Bloomberg cikke arról ír: a főpolgármester 2010 óta a „legnagyobb kihívást jelentheti” Orbán Viktor számára.

A töketlen Karácsony? :)))))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés