Hatos erősségű földrengés rázta meg Japán Fukusima prefektúráját

2021. május 14. 11:32
Pénteken 6,6-os erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét is.

Pénteken 6,6-os erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, a német földtani intézet (GFZ) közlése szerint a föld 10 kilométerrel a tengerfenék alatt mozdult meg.

Az indonéziai földtani intézet szerint a földrengés fészke a tartomány Nias Barat nevű körzetétől 141 kilométerre volt, 19 kilométeres mélységben.

Hozzátették, hogy a mintegy 20 percen át tartó földmozgást követően nem volt szükség cunamiriadóra. Egyelőre nem érkezett jelentés esetleges sérültekről. Filifo Daili, az ország katasztrófavédelmi hatóságának egyik munkatársa azt mondta, a károk felmérése tart. Egy környékbeli Twitter közösségi portálon közzétett beszámolója szerint a földmozgást a sziget nyugati részén lévő Padang városában is érezték, ahol sokan kimenekültek a házaikból.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések.

Hatos erősségű földrengés rázkódtatta meg pénteken Japán Fukusima prefektúráját.

Sérülésekről, károkról nem érkezett jelentés. A rengést – helyi idő szerint – reggel 8 óra 58 perckor észlelték. Középpontja 40 kilométer mélyen volt, nem pedig közel a felszínhez, ami sokkal veszélyesebb lett volna.A földrengés miatt nem rendeltek el szökőárriadót, és nem érkezett hír arról sem, hogy további károk keletkeztek volna a fukusimai atomerőműben, amelyet tíz éve kilences erejű földrengés rongált meg a világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját okozva.

(MTI)

Fotó: MTI, STR / AFP

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnálom szegényeket.
Van bajuk épp elég.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés