Hivatalos az ellenzéki előválasztás menetrendje

2021. május 12. 9:26
Online és személyesen is lehet majd regisztrálni.

Az ellenzéki pártelnökök megállapodtak az előválasztás kulcskérdéseiben, ezt közös közleményben jelentette be a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd, írja a Telex. Emlékeztettek, hogy a menetrend már április közepén kiszivárgott, most további részleteket árultak el. A részletek pontról pontra:

► Az első fordulót szeptember 18–26. között,

a második fordulót október 4 –10. között rendezik.

► A miniszterelnök-jelölt személye kétfordulós választáson dől el, a második fordulóba a legtöbb szavazatot kapott három jelölt jut tovább. A választókerületi jelöltek esetében az első forduló időpontjában egyfordulós szavazás fog dönteni.

► Ahhoz, hogy valaki jelöltként indulhasson az előválasztáson, július 26. után kell jeleznie indulási szándékát, valamint augusztus 23. és szeptember 6. között meg kell szereznie a megfelelő számú ajánlást. Ez a miniszterelnök-jelölt esetében országosan húszezer ajánlást, egyéni jelöltek esetében négyszáz helyi ajánlást jelent.

► Az előválasztáson azok a 17 évesek is részt vehetnek, akik a 2022-es országgyűlési választásokig betöltik a tizennyolcadik életévüket.

► Az előválasztáson az vehet részt jelöltként, aki a jelentkezéssel egy időben nyilatkozik arról, hogy Parlamentbe kerülés esetén melyik párt frakciójához fog csatlakozni a hat közül, és a kiválasztott frakciók is megadják a jelöltnek a befogadó nyilatkozatot.

► Online és személyesen is lehet majd regisztrálni.

Kép forrása: Facebook

 

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Az előválasztáson az vehet részt jelöltként, aki a jelentkezéssel egy időben nyilatkozik arról, hogy Parlamentbe kerülés esetén melyik párt frakciójához fog csatlakozni a hat közül, és a kiválasztott frakciók is megadják a jelöltnek a befogadó nyilatkozatot."
Nevetséges. Tehát ismét civil jelölteket keresnek a parlamentbe.
Ugyanaz a hazudozás, mint az önkormányzati választások előtt.

És mi van a Fegyőrék által forszírozott online szavazással?

Emberek! Egyeztetni kellene, kire szavazunk. Mert az az összevisszaság értelmetlenné teszi a részvételünket.

Egyetértek.

Nyilvánvaló, hogy Dobrev a legtaszítóbb. Ő a mi emberünk.

Amúgy most jelent meg a hvg-n, hogy a Medián szerint a Fidesz még most járvány közben is erősödött, és immár előzi a teljesen összeborult moslékot is.

Nagyon kemény őrjöngés megy a HVG facebookos kommentmezejében... Hann Endre kb. "fideszes patkány", és nyilvánvaló hazugság az egész és hogy ez a Fidesz csalása és hogy ezt ki hiszi el satöbbi satöbbi...
Durva ez a pszichózis. Mi lesz ha veszítenek 2022-ben? Majdan?

Szerintem mindenki mind a két módon:-) így több lesz a szavazat. A levélszavást hiányolom, nem régen még annyira akarták ( persze nem maguknak).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés