Horst Seehofer: Meg kell akadályozni, hogy elharapódzon az illegális migráció

2021. május 11. 14:22
Eredményes Németország migrációs és menekültügyi politikája, de további intézkedéseket is tenni kell, hogy ne erősödjék fel ismét az irreguláris migráció – jelentette ki Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter egy kedden ismertetett nyilatkozatában.

A Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa kifejtette, hogy a menekültügyi adatokból kibontakozó kép az Európai Unió területére belépő menedékkérők számának jelentős emelkedését mutatja, különösen az úgynevezett balkáni útvonalon.    

Hozzátette, hogy a fejleményt megbeszéli frakciójával – a CSU és a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőcsoportjával –, „mert meg kell akadályozni, hogy a szabályozatlan migráció ismét aggasztó méreteket öltsön”.    

Az emberek az évi 200 ezer bevándorlót képesek elviselni

A szeptember 26-i Bundestag-választás után megalakuló új kormány hivatalba lépésével visszavonuló 71 éves miniszter megjegyezte: arra számít, hogy a téma akkor is aktuális lesz még, amikor átadja hivatalát az utódjának. A több mint negyven éve tartó pályafutása lezárására készülő politikus kiemelte, hogy tapasztalatai szerint a menedékkérők befogadását akkor támogatja a lakosság, ha számuk nem haladja meg az évi kétszázezret.

Amikor viszont a számuk jóval magasabb, akkor „társadalmi és politikai problémák keletkeznek”.

Ezeket lovagolta meg a nyolcvanas években a Republikánusok (Die Republikaner) nevű, időközben jelentéktelenné vált párt, és 2015-ben a jobbközép CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD), a Bundestag legnagyobb ellenzéki pártja – fejtette ki Horst Seehofer.    

A migrációs válság évében, 2015-ben egymillióan érkeztek Németországba

Németországba a legutóbbi nagy menekültügyi migrációs hullám idején, 2015-ben mintegy 890 ezer menedékkérő érkezett. Számuk 2016-ban 280 ezerre süllyedt, és azóta is folyamatosan csökken. Így 2017-ben mintegy 222 ezer, 2018-ban 185 ezer, 2019-ben 111 ezer, tavaly pedig 76 ezer  menedékjogi kérelmet nyújtottak be a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAMF). A hivatal legutóbbi adatai szerint az idén a január-áprilisi időszakban 33 673 kérelmet nyújtottak be, ami ugyancsak csökkenés az egy évvel korábbi 34 578-hoz képest.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/DPA/Kay Nietfeld

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sorosék belefingottak a nullás lisztbe, aztán Seehofernek is elé kellett ülnie, és fogyasztani.
Persze, megtehette volna, hogy nem eszi, vagy kikipö, esetleg beleköoi Soros arcába, mint ahogyan a magyar miniszterelnök - intelligens plakátokon, amelyekre vértolulásos tombolás volt a "haladó" demokrata világ válasza, - megtette.
Ehelyett:
" a fejleményt megbeszéli frakciójával – a CSU és a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőcsoportjával "
MEG-BE-SZÉ-LI...
És a legszebb:
"tapasztalatai szerint a menedékkérők befogadását akkor támogatja a lakosság, ha számuk nem haladja meg az évi kétszázezret."
Tehát: Németország a migrációt MEGBESZÉLI és támogatja.
No, akkor egyétek, igyátok a Soros-"glóbusz" termését, már nem sokáig teszitek.

Már évek óta el van harapódzva.

"Ezeket lovagolta meg a nyolcvanas években a Republikánusok (Die Republikaner) nevű, időközben jelentéktelenné vált párt, és 2015-ben a jobbközép CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD), a Bundestag legnagyobb ellenzéki pártja – fejtette ki Horst Seehofer. "

Te vén szenilis barom, a lovat meg ti, hazaáruló gerinctelen névleg konzervatív és nyomokban keresztény politikusok adtátok alájuk. Mellesleg épp most váltok ti is jelentéktelenné...

A z-t kell kettőzni, hacsak nem változott meg az utóbbi években a szabály: elharapódzzon

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés