Hamenei ajatollah Izraelről: Ezekkel a bűnözőkkel csakis az erő nyelvén lehet beszélni

2021. május 11. 21:50
Irán Izraelt ellenségként kezeli és támogatja a térségbeli Izrael-ellenes szervezeteket, így a Gázai övezetben a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot.

Irán legfőbb vallási és politika vezetője, Ali Hamenei ajatolláh kedden felszólított minden országot, hogy ítélje el az Izrael által a palesztinok ellen elkövetett „kíméletlen és kegyetlen bűncselekményeket”.

Hamenei az iráni állami televízió jelentése szerint kijelentette: minden állam kötelessége, hogy elítélje „ezt az ördögi, bűnös, kíméletlen és kegyetlen” izraeli fellépést. A palesztinoknak „erősnek kell lenniük, ellen kell állniuk és szembe kell szállniuk (Izraellel), hogy arra kényszerítsék a másik felet: hagyjon fel a bűncselekménnyel és adja meg magát azoknak, akiknek igazuk van és tisztességesek” – mondta a legfőbb iráni vezető. Hamenei hozzátette: „Ezekkel a bűnözőkkel csakis az erő nyelvén lehet beszélni”.

Irán Izraelt ellenségként kezeli és támogatja a térségbeli Izrael-ellenes szervezeteket, így a Gázai övezetben a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot. Izrael kedden fokozta a Gázai övezet elleni légitámadásokat, azt követően, hogy második napja hullottak palesztin rakéták Izraelre az egyre mélyülő konfliktusban, amelynek a palesztinok körében legalább huszonnyolc, Izraelben pedig két halottja van.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés