A Diákváros jövője mindenkit érint

2021. május 11. 14:31

Jámbor András
Facebook
A budapestiek 90 százaléka nem kér a Fudan Egyetemből.

„A Diákváros jövője mindenkit érint. Palkovicsnak tehát nem titkolóznia kell, hanem minden magyar állampolgárt tájékoztatnia a beruházás részleteiről!

Mai sajtóhírek alapján Palkovics László május 17-re meghívta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert és Karácsony Gergely főpolgármestert egy közös egyeztetésre a Diákváros és a Fudan Egyetem ügyében. Szép dolog, de kérdés, hogy ilyen súlyú ügyekben a magyar kormány miért nem a közvéleménytkívánja tájékoztatni?

Az Opinio Intézet által készített közvéleménykutatásból világosan kiderült, hogy a budapestiek 90 százaléka nem kér a Fudan Egyetemből. Akkor a kormány miért titkos tárgyalásokat kezdeményez budapesti városvezetőkkel ahelyett, hogy végre nyílt lapokkal játszana? Miért nem lehet még mindig tudni, hogyan férne el egymás mellett az egyetem és a Diákváros? Miért nem lehet még mindig tudni, hogy pontosan mennyibe kerülne a kínai egyetem gigaberuházása a magyar adófizetőknek?

Mi ragaszkodunk a főváros és a kormány 2016-os és 2019-es megegyezéséhez! Épüljön fel a Diákváros területén az a 8-12 ezer megfizethető kollégiumi vagy apartman lakás, amely enyhíteni tudna a budapesti lakhatási válságon, és nagyban lehetővé tennét, hogy Budapesten dolgozók, fiatalok, egyetemisták, pályakezdők megfelelő lakhatáshoz juthassanaki!

Már több, mint 11.000 állampolgár írta alá a Fudan Egyetem megépítésével kapcsolatos petíciómat, amelyben követeljük a nyilvánosság tájékoztatását. Mi ez, ha nem egyértelmű üzenet a kormánynak: a budapestiek nem kérnek az átláthatatlan és mindannyiunkat eladósító beruházásokból. A kormány végre valljon színt! Mi az, amit a nyilvánosság nem tudhat?

Ha te is igent mondanál az olcsó, diákok számára biztosított lakhatásra és nemet a kínai óriáshitelre, írd alá a petíciót:

https://www.jamborandras.hu/peticio-kinai-egyetem-diak...

Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-Lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fudan egyetem kormányzati kompetencia, úgyhogy a budapestiek
körében végzett felmérés, bárki is csinálta azt, csak egy vékonyka réteg
véleménye. Országos felmérés kell. Van olyan?

"Mai sajtóhírek alapján Palkovics László május 17-re meghívta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert és Karácsony Gergely főpolgármestert egy közös egyeztetésre a Diákváros és a Fudan Egyetem ügyében."

Már ismerem is a kormányzati ajánlatot: Karácsony Gergő állami
ösztöndíjat kap a Fudan Egyetem angol nyel és -irodalom szakára,
Baranyi Krisztinát, pedig a következő választások után átveszi az egyetem takarítónőnek. Az állam fogja állni a fizetését az "Út a munka
világába" program keretében.

Abban biztos vagyok, hogy a kínai egyetemen nem lesz menstruációs kanapé!
Ez akkora érv mellette, hogy jöjjön:-)))))

És a Marxista Leninista Esti Egyetemből kért? Mégis volt. Akkor is felszólaltál ellene?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés