Riadót fújtak az Orbán-interjú miatt a szlovák liberálisok

2021. május 08. 15:48

Nagy sajtóvisszhangja volt Szlovákiában Orbán Viktor a Postoj.sk portálnak adott interjújának – írja a ma7.sk. A konzervatív olvasók pozitívan értékelték a beszélgetést, a liberálisok viszont riadót fújtak.

2021. május 08. 15:48
null

Izgalmasan alakul az Orbán Viktor által a szlovák Polstoj konzervatív portálnak adott interjú visszhangja északi szomszédunknál. (Az interjú mandineres összefoglalóját itt olvashatja.)

Mint a ma7.sk összefoglalója írja: az interjú miatt kiakadt közösségi oldalán a Sme.sk főszerkesztője, Balogová Beáta. Beáta szerint ugyanis a Polstoj nem tett fel kellemetlen kérdéseket a magyar kormányfőnek. A főszerkesztő különösen hiányolta a korrupcióra vonatkozó kérdéseket, ami szerinte már áthatja a magyar állam működését. Szerinte minden ilyen

interjúnak álcázott beszélgetés arra szolgál, hogy a hatalmát tovább erősítse.

Érdekes, hogy a kommentelők jórészt nem értettek egyet Beátával.

Balogová bejegyzésére reagált a Postoj.sk főszerkesztője, Martin Hanus is, aki rámutatott, hogy Orbán számos más külföldi lapnak adott már interjút, többek között a német Zeitnak, a Weltnek és a Stern magazinnak. Hanus szerint Balogovának meg kéne néznie, milyen mértékben foglalkoztak ezek az interjúk a korrupcióval, az EU-val és a német helyzettel.

Miro Kern, a DenníkN újságírója szerint a Polstoj interjúra nem valódi interjú, mivel pozitív színben tünteti fel Orbánt, és nem voltak benne kellemetlen kérdések. Szerinte mégis érdemes elolvasni azt, ugyanis kiderül belőle, hogy Orbán egy készülő diktátor, aki a múlt, a 19. század értékeit képviseli. Ezért

még barátkozni is veszélyes vele

– olvasható a ma7.sk összefoglalójában, amely megjegyzi: sem Balogová, sem Kern nem kommentálta azt, ami az interjúban elhangzott, a magyar kormányfő gondolatait. 

Martin Dubéci, a Progresszív Szlovákia egykori politikusa bejegyzésében megosztott egy képet, amin Orbán Vikorral közös fotón szerepelnek a Polstoj munkatársai. Dubéci szerint az egész beszélgetés szégyenletes.

Dag Daniš elemző, aki néhány hónapja még a liberális Aktuality újságírója volt, a Polstojon kommentálta a beszélgetést. Szerinte ugyan Orbán Viktort Szlovákiában megosztó személyiségnek tartják, de

racionális és megfontolt víziói vannak Közép-Európáról.

Hozzáteszi: Szlovákia szemszögéből mindenképpen támogatást érdemel a magyar miniszterelnök víziója a V4-ről és Közép-Európáról. Szerinte különösen fontos az a kulcsmondat az, ami szerint a V4 ellenpólusa lehetne a német-francia tengelynek. 
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 09. 19:26
Maradjunk meg annyiban, hogy Putyinnak a V-4 immár kellemetlen lett két dolog miatt is, az egyik a hagyományos történelmi Lengyel -ruszki szemben állás miatt és immár a csehek-ruszki szemben állás miatt is !!! Orbán pedig mint egy hűséges jövöbeni partner feltakar Putyinra és Kínára !
nempolitizálok
2021. május 09. 14:21
Nekem legjobban az a szlovák libsi főidióta véleménye tetszett, aki kijelentette, hogy Orbánnal nem szabadott volna interjút készíteni. Épp csak azt nem tette hozzá a hülyéje, nehogy a szlovákok más véleményeket is megismerjenek. Elképzelem a szlovákoknál mekkora lehetett a libsi őrjöngés, ott nincs ekkora sajtószabadság mint itt, mert ott erősebbek a libernyákok. Néha olvasom a konzervatívabb magyar nyelvű szlovák médiumokat, óvatosan fogalmaznak, kb. mint itt az SZDSZ terror idején a 90-es évek közepén.
zolizolizoltan
2021. május 09. 12:00
Helyesen A ruszkiknál bizonyára ott van minden fontos akta másolata, a rendszerváltás ELŐTTI időkből
Budai srác
2021. május 09. 08:47
Lehet, hogy nem mészárosoztak, tiborczoztak a cikkben, de nem is fetrengtek tocsogva Orbán elött, mint Biró Mariann Kari Geri előtt. Sikerült belőni egy normális középutat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik