Riadót fújtak az Orbán-interjú miatt a szlovák liberálisok

2021. május 8. 15:48
Nagy sajtóvisszhangja volt Szlovákiában Orbán Viktor a Postoj.sk portálnak adott interjújának – írja a ma7.sk. A konzervatív olvasók pozitívan értékelték a beszélgetést, a liberálisok viszont riadót fújtak.

Izgalmasan alakul az Orbán Viktor által a szlovák Polstoj konzervatív portálnak adott interjú visszhangja északi szomszédunknál. (Az interjú mandineres összefoglalóját itt olvashatja.)

Mint a ma7.sk összefoglalója írja: az interjú miatt kiakadt közösségi oldalán a Sme.sk főszerkesztője, Balogová Beáta. Beáta szerint ugyanis a Polstoj nem tett fel kellemetlen kérdéseket a magyar kormányfőnek. A főszerkesztő különösen hiányolta a korrupcióra vonatkozó kérdéseket, ami szerinte már áthatja a magyar állam működését. Szerinte minden ilyen

interjúnak álcázott beszélgetés arra szolgál, hogy a hatalmát tovább erősítse.

Érdekes, hogy a kommentelők jórészt nem értettek egyet Beátával.

Balogová bejegyzésére reagált a Postoj.sk főszerkesztője, Martin Hanus is, aki rámutatott, hogy Orbán számos más külföldi lapnak adott már interjút, többek között a német Zeitnak, a Weltnek és a Stern magazinnak. Hanus szerint Balogovának meg kéne néznie, milyen mértékben foglalkoztak ezek az interjúk a korrupcióval, az EU-val és a német helyzettel.

Miro Kern, a DenníkN újságírója szerint a Polstoj interjúra nem valódi interjú, mivel pozitív színben tünteti fel Orbánt, és nem voltak benne kellemetlen kérdések. Szerinte mégis érdemes elolvasni azt, ugyanis kiderül belőle, hogy Orbán egy készülő diktátor, aki a múlt, a 19. század értékeit képviseli. Ezért

még barátkozni is veszélyes vele

– olvasható a ma7.sk összefoglalójában, amely megjegyzi: sem Balogová, sem Kern nem kommentálta azt, ami az interjúban elhangzott, a magyar kormányfő gondolatait. 

Martin Dubéci, a Progresszív Szlovákia egykori politikusa bejegyzésében megosztott egy képet, amin Orbán Vikorral közös fotón szerepelnek a Polstoj munkatársai. Dubéci szerint az egész beszélgetés szégyenletes.

Dag Daniš elemző, aki néhány hónapja még a liberális Aktuality újságírója volt, a Polstojon kommentálta a beszélgetést. Szerinte ugyan Orbán Viktort Szlovákiában megosztó személyiségnek tartják, de

racionális és megfontolt víziói vannak Közép-Európáról.

Hozzáteszi: Szlovákia szemszögéből mindenképpen támogatást érdemel a magyar miniszterelnök víziója a V4-ről és Közép-Európáról. Szerinte különösen fontos az a kulcsmondat az, ami szerint a V4 ellenpólusa lehetne a német-francia tengelynek. 
 

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg vagyok lepve:-)))) készülő diktátor?
A mi ellenzékünk szerint már régen az, aztán mégsem, aztán megint.
Minden héten hatszor megszűnik a demokrácia, nyolcszor a sajtószabadság meg ilyenek:-)))

Én azért jövőre is ezt választom:-)

A kommentelők nem értettek egyet a liberálisokkal:-))))

Ez egy nagyon jó hír!

Menj vissza a hvg.hu-ra ott nagyon fognak neked örülni, bár a fasiszta szóval nem fognak egyetérteni, már aki tanult is történelmet.

Na, írjad csak le konkrétumokkal, mi az az állítólagos lázálom, s ízekre szedjük a te torz politikai optikád kivetítéseit. Magadat hibáztassad az Orbánról való politikai rémképeidért.

Balogová komcsilibsi vagy?

Bizakodásra ad okot.

Egyszerűen nem sikerül neki. Az egész életében ez az egyetlen, ami nem sikerül:-)))
Pedig annyira vágyik rá a nemzetközi ballib:-))))

Csak a szlovák liberálisok.
A kommentelők meg nem értenek egyet a liberálisokkal, hanem OV mellé állnak:-)

Már ne haragudj, nem volt besúgó. A liberalizmusból gyorsan kiábrándult. Elvből váltott a nemzeti oldlra. A kereszténységet mint legjobb eszmei irányt vállalja, és bárki keresztény életét majd az Isten fogja megítélni. Az illiberalizmusa kereszténydemokrácia, s ezt már Kohllal való barátsága óta követekezetesen képviseli. Ha azt hiszed, hogy valakinek a poltikia fejlődése hiba, akkor nagyot tévedsz! Amúgy pedig az "összes vízióját pontosan" körülhatárolni elvileg lehetetlen. Fejlődj, ha a valódi Orbán poztitív jelentőségét fel akarod fogni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés