Egy előre bejelentett forradalom krónikája

2021. május 8. 7:02

Ónody Gomperz Tamás
Jelen
A közvagyon alapítványi fenntartásba helyezése olyan, mintha a nevükre írnák az országot.

„Az uralkodó klán tagjai az elmúlt tíz évben loptak maguknak villát, kastélyt, birtokot, kikötőt, legelőt, vadászházat, éttermet, szállodát, kaszinót, borvidéket, termőföldet, focicsapatot, stadiont, erőművet. Elvették mások trafikját, vállalkozását, jövedelmét, nyugdíj-megtakarítását. Síboltak közben jachtot, bugáztak mellé repülőgépet, ügyeskedtek hozzá várbéli lakást. Ami a hagyományos erkölcs szerint szemérmetlen harácsolás, azt az államon élősködő rablóbanda a nemzeti burzsoázia megteremtésének nevezte el, azaz hazafias tettnek állítja be a lopást. Nyilván kellemesebb érzés arra gondolni a dubaji luxushotel aranymozaikkal kirakott tetőmedencéjében ringatózva, hogy a felszolgált Dom Pérignon Rosé 1959 elfogyasztása a távoli Magyarország felemelkedése érdekében meghozott áldozat, mint elrontani a kaviárvacsora hangulatát a bűnöző szó jelentésén való tépelődéssel.

Ilyen előzmények után egyáltalán nem meglepő, hogy a fásult közvélemény a múlt héten elfogadott, úgynevezett alapítványi törvényben a szpáhi mentalitás újabb megnyilvánulását látja. Teljes megyék és ágazatok lenyúlása után előbb vagy utóbb a nevükre írják az egész országot – hangzott már évekkel ezelőtt a nem túl merész jóslat, és a közvagyon még megmaradt elemeinek alapítványi fenntartásba helyezése tényleg olyan, mintha a nevükre írnák az országot. Ez nem publicisztikai túlzás. Ahogyan a rántottának szükségszerű összetevője a tojás, úgy a Fidesz tevékenységének is állandó kísérője a lopás, de ebből a törvényszerűségből nem következik az, hogy minden egyes kormányzati lépést kizárólag a lopás szándéka vezérelné, noha valamekkora részt kétségkívül az is. Valamikor a hozzáértés hiánya magyaráz meg egy intézkedést. Valamikor a szimpla szemétség. Legtöbbször ezek valamilyen mértékű kombinációja, ennek lehetünk tanúi most is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Esetetekben kormányon végül NEM volt VAGYON, huss, eltűnt. Azóta is kereshetnénk a hűlt helyét.

Most van és NEM az enyves kezetekbe fog kerülni, hanem az egyetemek fenntartására lesz fordítva.

Az a baj kispajtás, hogy a kedvenceid pánikba estek, mert külföldi gazdáikat nem tudják a közvagyonból kifizetni. Én pedig helyeslem, mert ez a vagyon maradjon megbízható, külföldiek által nem megvehető tulajdonosok kezében.

Kisöreg, ti pont ezt akarjátok folytatni, csak le kell adni belőle a sápot külföldi gazdáitoknak. És rögtön nem lesz gond az uniós versenyszabályokkal. Ja, meg a jogállammal és demokráciával sem. Tapasztalat a baloldali kormányok idejéből, amikor bagóért eladtak mindent, és még a nyereséget is garantálták.

Visszaigazolod, amit írtam, hazai cégek kezében lehet a gazdaság. Olyanok kezében, akik nem juttatják külföldi kézre azt, ami rájuk van bízva. Egyenlőség pedig nincs, mert a gazdaság átfogó elemeit nem az átlagemberek működtetik, sehol a világon. És akik működtetik, azok mindenütt magasan az átlag felett élnek. Amit írtál csak olcsó demagógia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés