Dobrev: A NER-t kétharmad nélkül is le lehet bontani

2021. május 7. 12:50
A DK miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány járványkezelését a gonoszság jellemzi.

Dobrev Klára azt mondta a Klubrádióban, bár már tudják, hogy miként bonthatják le a NER-t anélkül, hogy kétharmados parlamenti többséget szerezne a jelenlegi ellenzék, ezt egyelőre nem árulja el, mert nem akarnak helyzeti előnyt adni a Fidesznek. A választás után teszik le a komplett jogszabálycsomagot – ígérte.

A DK miniszterelnök-jelöltje a Megbeszéljük című műsorban kijelentette, miniszterelnöknek lenni az egyik legmagasztosabb politikai feladat, s ahhoz, hogy egy ilyen versenyben elinduljon, biztosnak kell lennie magában és a körülötte dolgozó csapatban is. A döntésében közrejátszott, hogy felháborította a magyar államigazgatás teljes összeomlása, az a „gonoszság”, amely a kormány járványkezelését jellemzi, a cinizmus, és a kivagyiság, a sok tízezer halott.

Megértőnek, de nagyon határozottnak kell lenni kormányon

Az európai parlamenti képviselő úgy véli, az Orbán utáni világban a miniszterelnöknek három tulajdonsággal kell rendelkeznie. Az első a szakmai felkészültség és tapasztalat. Ezzel rendelkezik, hiszen az államigazgatásban dolgozott, ezt tanította az egyetemen, ilyen tanácsokat adott kormányoknak. Másodikként az elszánt határozottságot említette, hiszen a NER lerombolásában nagyon kemény döntéseket kell hozni, nincs helyük kompromisszumok. A harmadik, hogy vissza kell szerezni Magyarország reputációját, hiszen szerinte Magyarország mára elveszítette szövetségesei jó részét.

Úgy véli, pokoli nehéz lesz kormányozni Orbán Viktor után, s nem elég nyerni a választáson, megértőnek és empatikusnak kell lenni, a másik oldalról viszont határozottan kell érvényesíteni a demokratikus elveket. Ebből az országból nyugodt, kiegyensúlyozott, európai országot kell csinálni, ahol az emberek többsége nem azon szorong, hogy megvan-e a munkája, vagy kijön-e a fizetéséből, nyugdíjából a hó végén – mondta. A DK-s politikus szerint

Magyarország ma olyan mértékben kettészakadt, amire a középkorban nem volt példa.

Olyan uraságok vannak a földek és kastélyok mellett jachtokkal, repülőkkel, ami elképzelhetetlen volt akár csak pár évvel ezelőtt is, fogalmazott.

Az előválasztási kampányról annyit mondott, hogy a riválisairól csak jókat fog mondani, mert van ugyan verseny köztük, az igazi ellenfelük Orbán Viktor és rendszere.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

 

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne fáradj, ezt már ismerjük.

"Dobrev: A NER-t kétharmad nélkül is le lehet bontani"

Ellenzékből nehéz lesz.

Na itt folytatom Polgár Juditot. Akit mi sakkzseninek tartunk, mert az is.
Ezen a palika1955 commenten jót nevettem akkor, amikor a sakkról beszélgettünk. Azt írta., hogy: "mesterjelöltig vittem"

Palika1955 2021. május 3. 17:12

@llnnhegyi
A sportnak semmi köze nincs ebben az esetben az "emberségnek". Tisztázzuk, a sakk nem egy sport. Ezt mondom én, aki mesterjelöltig vittem. A zsidóasszony 50 évig élt Izraelben. Lehet, hogy egy nagyon rendes asszony, de nem magyar.

Na olvasd a nagy "mesterjelöltet"! :)))))

Palika1955 2020. október 4. 4:10

@mérges
A csúti csávó nem szereti a sakkot. Nemcsak azért mert tök hülye hozzá, hanem azért sem mert 16 van belőle. Nyolc világos és nyolc sötét.

Remélem, hogy a választások után megy a kazánba a komplett jogszabálycsomagod. Te pedig visszahúzol az EP-be tovább rontani az ország renoméját. Szemétkedsz, ahogyan azt már megszoktuk tőled.
Hatpárti összefogással még egy kétharmadot sem vagytok képesek összehozni, ami Orbánnak háromszor is sikerült?


"A választás után teszik le a komplett jogszabálycsomagot – ígérte."

Szerintem a NER-t ellenzékből is le lehet bontani.

A jó ismerősöd, Gerő András a hírtv Csörte c. műsorában kifejtette a véleményét, azokról a sületlenségekről, amiket be akarsz vezetni a "szakmai felkészültségeddel és tapasztalatoddal", amikkel itt eldicsekedsz.
Szerinte is megvalósíthatatlan a népet hülyíteni akaró hülyeségeket beszéltél.

És ez is a hardcore híveit hergeli még jobban...

Bármit is ért "NER" és "lebontás" alatt ... az egy TÉNY, hogy NEM lehet feles többséggel kétharmados alkotmányozni, illetve kétharmados törvényeket alkotni. Bármennyire is hergelik a híveiket, ilyen nincsen. (Illetve van, csak az nem demokratikus választások után szokott történni, hanem úgy, mint mondjuk 1917 októberében Moszkvában és Szentpéterváron meg 1919 márciusában Magyarországon...)

Velejéig romlott. Rá kellene ültetni egy söprűre, Szabó még ráférhetne és elröpíteni a világűrbe.

,,a miniszterelnöknek három tulajdonsággal kell rendelkeznie. Az első a szakmai felkészültség és tapasztalat. Ezzel rendelkezik, hiszen az államigazgatásban dolgozott, ezt tanította az egyetemen, ilyen tanácsokat adott kormányoknak.,,

Na ja!

Aki tudja, ért hozzá az csinálja, aki meg nem az tanítja.

Ahol megfordult - akárcsak a férje - romok maradtak utána.

Olyan jó tanácsokat adott a Medgyessy - Gyurcsány kormánynak, hogy majdnem csődbe került az ország.

A szocialisták-liberálisok négy dologhoz értenek, de ahhoz nagyon.
1. Fosztogatni (a máséból) és osztogatni (legtöbbet maguknak, meg a sleppmek)
2. Amihez nyúlnak az elromlik, tönkremegy.
3. Adósságot csinálni.
4. Kiigazításnak nevezett adóemelést.

Vadainak még szoríthatnának helyet azon a söprűn. :))

Ha győznek nem a NER lebontása lesz, hanem az ország tönkretétele.

- Adót emelnek. SZJA sávos, társasági adóemelés, társadalombiztosítási járulékemelés.
- Egyre nagyobb lesz az elégedetlenség, tüntetések sorozta, a belbiztonság fellazulása.
- Forrás nélkül leadják az önkormányzatoknak az oktatást, az egészségügy nagy részét és ezzel eladósítják az önkormányzatokat.
- Elkezdődik a tőkekivonás, a külföldi befektetők áttelepülnek Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Horvátországba.
- Egymillió munkanélküli lesz.
- Két számjegyű lesz a költségvetés hiánya és az infláció.
- 120 % lesz a GDP arányos adósságállomány.
- 2025-re az ország ismét államcsőd közelébe kerül.

Nekem ez a téma olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Nem láttam, de különben sem tudtam volna elmenni.
Hideg is volt.

Lehet, hogy Albert Einstein azért nem fogadta el, mert ő sem értette. :)))

Tetszik ez a konszenzuskereső, a társadalmi békére, a demokráciára, a nézetek sokszínűségére, egyenjogúságára, a nemzettudat, a családok, a vallás, mint a társadalom alap pilléreinek fontosságára, a magyar történelmet oly gyakran beárnyékoló bosszúállás elvetésére fókuszáló emberi hang.

S olyan jó látni, érezni a koalíciós pártok más vezetőiből áradó humánumot, szeretetet.

Még csak az önkormányzatoknál vannak hatalmon, de már elkezdték a vagyon kiárusítását. Ugyanezt tennék ha kormányzati hatalomra kerülnének az állami vagyonnal.

,,A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a honlapján közzétette azt a 81 ingatlant tartalmazó listát, amelyet az MSZP-DK-Jobbik-Momentum vezette önkormányzat áruba kíván bocsátani. Köztük igazi értékek is vannak, de már önmagában a hatalmas tétel óriási vagyonkiárusítást jelent.,,
https://www.origo.hu/itthon/20..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés