Amerika megint megmutatta!

2021. május 4. 7:07

Szalma György
Kontra
Kína az Oscar-gáláról nem számolt be, de a világ második legnagyobb gazdasága lett.

„Kína lábon lőtte magát azzal, hogy az Oscar-gáláról nem számolt be. Már csak azzal vigasztalódhatnak, hogy az elmúlt években a világ második legnagyobb gazdasága lett a kínai, és évi 14 ezer milliárd dollárra növekedett a GDP. Nem lennék a helyükben!

Néhány napja lefekvés előtt szokásomhoz híven még végigfutottam a napi híreket. Kulcsszavakra kerestem rá, és elolvastam a legérdekesebbnek ígérkező cikkeket az adott témában. Amikor Kína került sorra, akkor a böngésző elém tette az összes aznapi, friss és releváns hírt Kínáról. A találati sorrend egy meglehetősen érdekes képet mutatott: az első három vezető hír arról szólt, hogy egy kínai rendezőnő, Chloé Zhao elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, azonban a kínai média elhallgatta ezt a sikert, mivel a hölgy korábban kritikus megjegyzéseket tett a Kínai Kommunista Pártra.

A magyar liberális lapok gyakorlatát ismerve, átvették a nyugati lapok legfontosabb híreit, abból kreálva világhírt Magyarországon. Ebben még nincs semmi szokatlan. Feltételezésem szerint a kattintási gyakoriság is befolyásolta a sorrendet. A látvány azért maradt meg bennem, mivel lejjebb görgetve a következő cikkek arról számoltak be, hogy Kína új űrszondát küld a Hold túlsó oldalára, Kína vált az egek urává a repülőterek forgalma alapján, Kína váltja az USA-t Afganisztánban, Kína szegénységenyhítési politikájának elemzése, és még egy sor cikk és hír a másodvonalból, amelyek arról szólnak, hogy az ázsiai óriás valóban nagyra nőtt. Nem vagyok biztos benne, de talán ezen az estén szerepelt a sor végén az a hír is, hogy Kína több ezer oxigénpalackot küld Indiának humanitárius segítségként, miközben a két ország kis túlzással halálos ellenségei egymásnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy illuzioval szegenyebbek lettunk.
Es ezt nem kompenzalja mar semmilyen Oscar-gala. Toll a fenekukben csupan...
Fokent igy, hogy ideologiak szocsove kivannak lenni, mar egy ideje.

Dolgoznak a fel vilag helyett, de az tenyleg nem nagy dolog.
A nagy dolog a szolufit fujni, majd meghamozni, aztan felmutatni a Nagy Semmit Valamikent, az a nagy dolig, nem?

Ha azt hiszitek, hogy Kína a III. világháború győzteseként majd jó gazdátok lesz, nos akkor ti nagyon-nagyon -nagyon gyenge szellemi képességekkel bírtok.

Elsőként a NER-tagokat fosztanák ki, mert értük senki sem emelne szót.
Aztán mindenkit, aki megmaradt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés