Vásárhelyi: úgy bánnak ebben az országban az emberekkel, mint a majmokkal

2021. május 3. 7:26
„Ha jól végrehajtják a feladatot, kapnak egy kockacukrot. Hogy elérjük a miniszterelnök által megparancsolt 4 millió beoltottat, – egyetlen napra! – lehet pfizer oltásra jelentkezni” – írja közösségi oldalán a szociológus.

„Tényleg úgy bánnak ebben az országban az emberekkel, mint a cirkuszi állatidomárok a rájuk bízott majmokkal. Ha jól végrehajtják a feladatot, kapnak egy kockacukrot. Hogy elérjük a miniszterelnök által megparancsolt 4 millió beoltottat, – egyetlen napra! – lehet pfizer oltásra jelentkezni”írja a szociológus. Vásárhelyi Mária kétli, hogy Izraelben és Nagy-Brittaniában is lesz negyedik hullám: „mert ott nem nyitottak akkor, amikor még csak a lakosság kevesebb, mint egynegyede volt biztosan védett és naponta 180-190 ember halt meg.”

„Mindig csak a foci”

A szociológus azt is „megfejtette”, mitől volt ilyen kemény a harmadik hullám: „a harmadik hullám is azért volt ilyen kemény nálunk, mert a foci miatt Európában mi zártunk a legkésőbb. Most pedig, miközben még mindig nálunk halnak meg a legtöbben lakosságarányosan covidban, mi nyitunk elsőként. Nekem senki ne mondja, hogy ez kevésbé ijesztő, mintha a lovát nevezné ki szenátornak. Viszont sokkal veszélyesebb! Vannak olyan természeti katasztrófák, amelyek ellen nem lehet védekezni, de ez a vírus most már hál'Isten nem ilyen. Lehet ellene védekezni és azokban az országokban sikerül is, ahol a védekezést nem rendelik alá egy diktátor akaratának és szeszélyeinek” – írja a szociológus a Facebookon.

Fotó: MTI

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kockacukrot a lovak kapnak. A majmoknak jár a banán. Legutóbb
Obamaki kapott egyet, amikor nyomás alá helyezte a Floyd ügyet
tárgyaló esküdtszéket.

Többségében fiatalok álltak sorba a Pfizerért.
Vásárhelyi szerint ezek a fiatalok majmok!

A gyulolet nagyasszonyai: Dobreva, Szabo, Szel no es Vasarhelyi!
Alantas, perlekedo, veszekedo, gyulolkodo tensasszonyok, mentsen meg minket toluk a Fennvalo!

Ez az állatfarmos hasonlatvilág bekattant neki. Pár hete olyan vakcinaigazolást követelt, mint ami a kutyáknak van, most hogy úgy érzi, hogy egy emberszabású főemlős szintjén kezelik, ez túl magas neki. Fene se érti a gusztusát.

Úgy tűnik, nem mindenki szereti a Marit. Na jó, én sem.

Apádból ki csinált majmot?
"Rómában a politikatudományi karon tanultam: úgy gondoltam ugyanis, hogy az olasz fasizmus mutat kiutat az akkor idők igazságtalan társadalmából. Ezzel kapcsolatban azt hiszem, nem érdektelen, hogy annak idején még a liberális magyar sajtó nagy része is elismeréssel emlegette a fasiszta rendszer nagy eredményeit, és Mussoliniban a rend helyreállítóját ünnepelte."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés