Orbán Viktor: A sportnak kulcsszerepe van az élet újraindításában

2021. május 3. 13:46
A Karmelita kolostorban fogadta a kormányfő Marius Vizert, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnökét.

Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a nemzet sportolója hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Marius Vizert, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnökét, akivel a sport koronavírus-járvány utáni újraindításban játszott szerepéről tárgyaltak.

Orbán Viktor és Marius Vizer egyetértett abban, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem összetett feladat; biztonságban kell lennünk, de élnünk is kell, és ami a legfontosabb, egészségesen kell élnünk. A judo és általában a sport hozzájárul az egészség megőrzéséhez – szögezték le. A következő időszakban esedékes sport-világeseményekről az IJF elnöke azt mondta: az egészség és a biztonság mindig az első számú szempontjuk lesz, ebben nem köthetnek kompromisszumokat.

A megbeszélésen szó volt a budapesti cselgáncs-világbajnokságról is, amelyet 2021. június 6. és 13. között, a 2017-es vb-hez hasonlóan, a Papp László Sportarénában rendeznek meg. A budapesti vb kapcsán kifejtette: minden küldöttségnek eleget kell tennie az érvényben lévő szabályoknak. Fontos feladat biztonságos körülményeket biztosítani a munkatársaknak, a helyi szervezőknek, az edzőknek és a sportolóknak, és ezt meg is fogják tenni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sportnak, igen.
A profisport, az teljesen már, az nem sport, az: foglalkozás, pénzkereset, egzisztencia.
A kettő között legfeljebb az utánpótlás terén van kapcsolat, egyébként pedig nulla.
Az utánpótlássport az első lépcsőfok LENNE a hivatásos és az egészségmegőrző hobbisportolás irányába.
Ha az utánpótlássportot irányítók, kezelők, lebonyolítók nem NAPLOPÁSRA, SZEMFÉNYVESZTÉSRE, AZ EGÉSZSÉGES SPORTOLÓI ÖSZTÖN ELNYOMÁSÁRA, VISSZAFEJLESZTÉSÉRE használnák az állami milliárdokat, hanem: működne a költség-haszon., más néven az ÁR-ÉRTÉK arány vezérfonalként, rendezőelvként történő kizárólagos alkalmazása.
Sajnos, erről szó nincs, a magyar utánpótlássport kontraproduktív, legfőképp a tehetségek legyilkolását végzi, mert hiányzik a szakszerűség, majd a szakszerűség számonkérése, a folyamatos visszacsatolás.
Így ami folyamatos, az az állami pénzcsapok leszerelése, hogy a pénz csapok nélkül ömölhessen minden zsebbe, aki szerez egy állást, amelyben úgymond fiatalokkal foglalkozik.

A cselgáncs a világ legjobb sportja!

Nem csak sakk zseni volt Polgár Judit, hanem ma is az.
Büszkék vagyunk rájuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés