Klára ante portas

2021. május 1. 15:06
Micsoda pofára esés lenne a legnagyobb ellenzéki pártnak, ha Dobrev veszítene az előválasztáson.

Most már tényleg csak egyet kell aludnunk, hogy immár hivatalosan is megtudjuk, ki lesz a DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje. Épp ideje, hogy anyák napján végre fellebbentik a Teréz körúti irodának (netán a Szemlőhegy utcai villa hálószobának) a fátylát, hiszen kis hazánkban és szerte az Európai Egyesült Államokban milliók – mit milliók?! tíz- és százmilliók! – forgolódtak éjjelente nyugtalanul, kétségek között gyötrődve, hogy vajon ki lehet az.

Persze ahol Vágó István, az egykori kvízprofesszor (emeritusz) az egyik alfőnök, ott nem csoda, ha addig is feladnak egy rejtvényt, és aki nem bírja kivárni a vasárnapot, megpróbálhatja kitalálni, kit neveznek be az előválasztásra Gyurcsányék.

A párt Facebook-oldaláról annyit lehet megtudni erről a BIZONYOS EMBERRŐL, hogy az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel, meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa a Kevesek Magyarországát, és aki miniszterelnökként létrehozza a Sokak Magyarországát! „Egy olyan élhető, európai Magyarországot, amely felismeri végre, hogy a legnagyobb értéke maga az ember” – írják.

Ezek nagyon fennkölt szavak, de ez a Demokratikus Koalíció számos tagjára igaz lehet, így ebből még nem jöttem rá a megoldásra. Négy emberre gondoltam, s szóltam a játékvezetőnek, hogy felezze meg a lehetőségeket, aztán a DK-s közönség tippjét kértem, majd telefonos segítséget a pártközpontból.

S csak ezután esett le, hogy a keresett személy nem más, mint...

(Vigyázat, innentől spoiler!)

Dobrev Klára!

Én azonban egyáltalán nem értek egyet azokkal, akik úgy vélik, fölösleges volt ez a több hónapig tartó cirkusz, hiszen a Feri már régen megmondta, hogy ha valaki, akkor csak a Klári. Egyrészt tényleg alaposan át kellett gondolni, érdemes-e párt – és persze az elnökének – a nagyasszonyát, a brüsszeli megmondóembert hazaráncigálni, mert mi lesz, ha veszít, ő, a legnagyobb ellenzéki párt legnépszerűbb embere, micsoda pofára esés lenne ez a DK-nak. A közvélemény-kutatási adatok pedig éppen elég okot adnak az aggodalomra.

Ha pedig mégis úgy döntött a párt think-thankje (na jó, túlzásokba ne essünk, összedugta a fejét néhány politikusa), hogy vállalják a rizikót, nagyon nem mindegy, mikor vetik az emberüket a nyilvánosság elé, hogy az a kedvére szétcincálhassa. S van jónéhány elrettentő példa, hogy mivel jár az, ha valaki túl hamar ringbe száll.

A Hódmezővásárhelyre lassacskán már csak vendégként hazajáró – annyit kampányol ugyanis az országban – Márki-Zay polgármester hosszú hetek óta egyre elkeseredettebben, de egyre reménytelenebbül próbálja elhitetni, hogy azért lenne ő Orbán legalkalmasabb kihívója, mert őt utálják a legkevésbé a jobboldalon, és egy majdnem tízmilliós ország elkormányzása alig bonyolultabb feladat, mint egy 44 ezres kisváros vezetése.

Pálinkás professzornak egy perc nyugta sincs hetek óta, minden vele szemben jövő embernek megpróbálja elmagyarázni, hogy vegye tudomásul, neki is van pártja, ő is jelölt-jelölt, hátha újságíró az illető vagy ha nem is, legalább kiteszi a nagy hírt a Facebook-oldalára.

Fekete-Győr pártelnök (1.) ezerszer megbánta már, hogy ilyen hamar színre lépett, mert ha türelmes még, elkerülhette volna azt az orbitális blamát, amit a Partizánnak adott interjúja okozott. Legalább lett volna idő arra, hogy valaki elmagyarázza neki, hogy kerülje el azokat a riportereket, akik kérdéseket tesznek fel neki, mert a végén még pórul járhat.

Jakab pártelnök (2.) is már hetekkel ezelőtt bejelentkezett a miniszterelnök-jelöltségért és jól is áll a népszerűségi adatokban. De micsoda ára van ennek! Kénytelen volt szeptemberig előre felvásárolni Borsod teljes parizer- és pirosarany-készletét. S ha megnyeri az előválasztást, jövő áprilisig bespájzolhat ezekből – az egyébként nem rossz, de ilyen mennyiségben kissé megterhelő  – ételekből. Sőt, még néhány zsák krumplit is vennie kell majd a parlamentbe.

Tehát mindenképp jól döntött Dobrev Klára, hogy úgy csinált, mintha idáig habozna. Egyébként is, mennyivel elegánsabb dolog később a küzdőtérre vonulni, mint az elsők között, erről Mike Tyson is sokat tudna mesélni.

Ahhoz persze nem volt türelme, hogy még Karácsonyt is kivárja. Persze ezen sincs semmi meglepő, ismerve a főpolgármester tempóját.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Apró klán már nagyon nem bír magával.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2021. május 1. 21:11

Én tuti, hogy nem megyek el szavazni erre a bolhacirkuszra.

Márkizaj miből gondolja, hogy kevésbé utálják, mint Dobrevet?
Szeretném megnyugtatni a téglaállút, hogy nem kevésbé.

Mit er az ember az Aprok szemeben, ha fideszes?
A legnagyobb ertek maga az ember, ugye?
Telepre vele, mint a veszett kutyakkal, gumilovedeket neki, ha maskent mer gondolkodni mint ahogy azt az Apro-klanban teszik!

Pontosan. A férje elutasítottsága rá is kihat, és talán Dobrev Klára lehet az a kontraszt, amivel biztosítani kell, hogy a cukorpofa Karácsony biztos befutó lehessen. Miért hagyná ott Dobrev Klára az EP alelnöki széket egy látszat miniszterelnöki székért? Túl azon, hogy itthon semmi teljesítményt nem tud felmutatni, míg Karácsony már kétszer győzni tudott.

Karácsony majd akkor szólal meg, ha mondják neki. Nem ő dönti el, hogy indul, vagy nem indul.

Nekunk az a jol felfogott erdekunk, hogy ne is torodjunk ezzel az aproknak valo babszinhazzal. Minek erdeklodni a gazok beeteto manoverei irant?

A magyar férfiak nem fogadják el a női vezetőket. Sosem fogadták el. De a nők sem lelkesednek a női vezetőkért.
Pláne egy ilyen rikácsoló, hisztist, mint amilyen Dobreva nem fognak megválasztani.
Karácsony pedig, tudjuk hogyan tudott nyerni Budapesten, de országosan azt sem tudják, hogy a világon, pontosabban a facebookon van.

Hannibál meg Klára - ég és föld... vagy inkább mocsár.

Majd a választók döntenek, ahogy ez az un. demokráciákban szokás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés