Lecserélhetik a bikinit a női strandkézilabdában

2021. április 28. 10:05
A Dán Kézilabda-szövetség főtitkára szerint a nőknek joguk van eldönteni, hogy bikiniben vagy rövidnadrágban akarnak-e játszani.

Jelenleg szűk szabású sportmelltartó, és legfeljebb tíz centiméter széles bikinialsó a kötelező egyenruha a női sportolók számára a strandkézilabdában. Morten Stig Christensen, a Dán Kézilabda-szövetség (DHF) főtitkára szerint azonban ennek változnia kell – írja az Oigo a bt.dk-ra hivatkozva.

Mindenkinek joga van eldönteni, hogy miben akar játszani

Christensen úgy véli, hogy nem helyes az, hogy a nőknek ilyen minimalista uniformist írnak elő, miközben éppen a nők megkülönböztetéséről és jogairól folyik vita a közéletben. „A DHF-ben tapasztalhatjuk, hogy vannak olyan játékosok, akik nem érzik jól magukat olyan minimalista játékruhában” – emelte ki a sportvezető.

A DHF főtitkára hangsúlyozta, hogy míg a nőknek a bikini az előírás, addig a férfiak rövidnadrágban játszhatnak. Ennek alapján Christensen azt mondja, hogy

mindenkinek joga van megválasztani, hogy bikiniben vagy rövidnadrágban akar részt venni a sporteseményen.

Katarban pont az ellenkező a probléma

A fenti dilemmának van egy fordított esete is. Két német strandröplabdázó, Karla Borger és Julia Sude például nemrég úgy döntött, hogy bojkottálja a katari World Tour-tornát, mert ott nem léphetnének fel bikiniben. A sportolók szerint ugyanis Katarban túl meleg van ahhoz, hogy bikini helyett ruhában játszanak. A bejelentést Cecilie Køllner Olsen dán strandröplabdázó a következőképpen kommentálta: „Nem értünk célt, amíg a nők nem játszhatnak abban, amit akarnak, legyen ez Katarban és bárhol máshol. Szerencsére Dánia az élen jár, és nincs korlátozása ezen a területen”.

Címlapképen: A dán Emma Mordgensen (k) a strandkézilabda Európai-bajnokság női döntőjében játszott Magyarország - Dánia mérkőzésen a lengyelországi Stare Jablonkiban 2019. július 7-én. A magyar válogatott 2-0-ra kikapott.

Kép forrása: MTI/Kolektiff/Jozo Cabraja

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Lecserélhetik a bikinit a női strandkézilabdában"
Meccs közben. Kétszer-háromszor.

You crossed your wires.
A sport ma nézettségről szól.

Tőlem, bármikor. A résztvevőktől kérdezd meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés