Szombatra elfogyhatott az eltűnt indonéz tengeralattjáró legénységének oxigénje

2021. április 24. 10:40
Folytatódik a keresés a Bali partjainál elsüllyedt indonéziai tengeralattjáró után, sokan azonban attól tartanak, hogy az eltűnt jármű 53 fős legénységének mostanra elfogyott az oxigénje.

A 44 éves, német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú hadihajóval szerdán, Bali szigetétől északra, mintegy 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot. Szakértők a héten azt közölték, a legénységnek vélhetően szombat reggelig elegendő az oxigénje.

Djawara Whimbo, az indonéz hadsereg szóvivője újságíróknak azt mondta, nem adják fel a kutatást, amelyhez egyébként már több külföldi ország, köztük az Egyesült Államok és Szingapúr is segítséget küldött, vasárnap pedig egy malajziai mentőhajó is a helyszínre érkezik.

Az indonéz hadiflotta szóvivője szerint a kutatás jelenleg egy olajfoltra összpontosul, amelyet a légi felderítők a hadihajó merülésének térségében találtak. A térségbe vezényelték a flotta két, szonár képeségekkel rendelkező hajóját, hogy segítse a kutatást. Az olajfolt vagy arra utal, hogy a tengeralattjáró megsérült, vagy arra, hogy a folt a legénység által leadott jelzés, de az sem kizárt, hogy a legénység azért engedte ki az olajat, mert így akarták csökkenteni a merülő jármű súlyát. Egyébként még arra sincs teljesen egyértelmű bizonyíték, hogy az olaj a tengeralattjárótól származik.

A baleset oka egyelőre nem ismert, a haditengerészet nem zárta ki, hogy a jármű áramkimaradás miatt nem tudott a felszínre jutni.

Jóllehet, Indonézia igyekszik fejleszteni a hadseregét, az elöregedett járművek és eszközök az elmúlt években több halálos balesethez vezettek. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Prabovo Szubianto védelmi miniszter elkerülhetetlennek nevezte a fegyveres erők modernizálását.

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Isten nyugosztalja őket.
Bárcsak a magyar parlamenter politikusok lettek volna azon a tengeralattjárón!

Megtalálták az eltűnt tengeralattjárót
https://tenyek.hu/cikkek/megta..

Szegények egyből meghaltak, mert azt a mélységet nem bírta ki a hajó. Szóval nem az elfogyott oxigén volt a halál oka, hanem az, hogy a hajó azonnal összeroppant abban a mélységben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés