A Krímből is visszavonták a gyakorlatozó orosz csapatokat

2021. április 23. 10:26
Moszkva megkezdte a hadgyakorlatra átdobott erők kivonását a Krímből.

„Megkezdődött a Krímbe hadgyakorlatra átdobott katonai erők kivonása” – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Szergej Sojgu védelmi miniszter csütörtökön „elértnek nyilvánította az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés céljait”, és elrendelte, hogy „a hadgyakorlatra átdobott két hadsereget és három légideszant hadosztályt vonják vissza állandó állomáshelyükre”.

Az egységeknek április 23. és május 1. között kell visszatérniük bázisaikra 

A moszkvai katonai tárca szerint a visszarendelt alegységek a vasútállomások és a repülőterek felé tartanak, valamint hajókra, vasúti szerelvényekre és szállító repülőgépekre rakodnak.    

A hadgyakorlat fő szakaszát csütörtökön a Krímben, az Opuk gyakorlótéren tartották meg,

a védelmi miniszter jelenlétében, több mint 10 ezer katona és 1200 egységnyi fegyverzet és haditechnika részvételével. Oroszország a Donyec-medencei konfliktus kiéleződésével párhuzamosan március vége óta megerősítette katonai jelenlétét Ukrajna határainak közelében és a 2014-ben elcsatolt Krímben. A védelmi minisztérium a csapatmozgásokat hadgyakorlatokkal magyarázta, a Kreml pedig hangsúlyozta, hogy Oroszország nem fenyeget senkit.

(MTI)

Fotó: Минобороны России

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden józan elemző tisztában van vele, hogy az oroszoknak nem érdeke háborút indítani Ukrajna ellen. Visszavették a Hruscsovék által elajándékozott Krímet az amerikai érdekszférához csatlakozott Ukrajnától, így ellenőrző pozíciót szereztek a Fekete-tengeren. Az ilyen felvonulásokkal csak figyelmeztetik az ukránokat, hogy ne ugráljanak, hanem tartsák be a korábbi megállapodásokat Donyeckben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés