Új amerikai állam jöhet létre

2021. április 22. 8:20
A Biden-adminisztráció támogatja, hogy Washington DC legyen az Amerikai Egyesült Államok 51. tagállama.

A Portfolio írta meg a Forbes magazinra hivatkozva, hogy olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az USA-ban, amely Washington DC-t szövetségi állammá nyilvánítaná. Ezzel a kormányzati negyed lenne az Egyesült Államok 51. tagállama. A törvényjavaslat emellett a főváros múzeumi negyedében alakítaná ki az új szövetségi fővárost. Ez a Capitolummal szemben lévő Mall-on lenne.

A Szenátusban ellenállásra lehet számítani

A Fehér Ház közleményben támogatta Washington DC tagállammá válását, illetve kiemelték, hogy Washington DC képviselet nélküli adózása, továbbá az önigazgatás megtagadása sérti az USA demokratikus értékeit.

A törvénytervezetet valószínűleg minden fennakadás nélkül el fogja fogadni a demokrata többségű Képviselőház. Ezzel szemben viszont a Szenátusban csatákra lehet számítani, mivel ott 50-50 arányban vannak jelen a republikánusok és a demokraták.

Politikai számítás is állhat a háttérben

Elemzők szerint azért is szorgalmazzák DC tagállammá nyilvánítását, mert ott nagy többségben vannak jelen a demokrata szavazók.

A Demokrata Párt ezzel is növelheti szavazóbázisát

– emelik ki.

Nancy Mace, dél-karolinai republikánus képviselő azt nyilatkozta, hogy a főváros nemhogy állam, de még önálló választókörzetnek sem minősülhetne. Ezzel kapcsolatban a Forbes hozzátette, hogy Wyoming és Vermont államoknak kevesebb lakosuk van, mint  Washington DC-nek.

A törvénytervezet várhatóan április 22-én fog a Képviselőház elé kerülni. Ha ott elfogadják, akkor a Szenátusban 10 republikánus szenátor szavazatára lesz szükség ahhoz, hogy törvényerőre emelkedjen a javaslat.

Kép forrása: Martin Falbisoner / Wikipedia Commons

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még nem. Kb 1 év és ott tartunk.

Én akkor már melléraknám az USA külbirtokait (unincoroprated territories-t) is. Puerto Rico, Guam, US Virgin Islands, American Samoe, Northern Mariana Islands mind lehetne egy-egy állam, szenátorokkal meg mindennel. Ha már egyszer be akarják betonozni magukat, menjenek biztosra.

De kik voltak az első csatlósok?
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

George Washington on Jews | Snopes.comhttps://www.snopes.com › fact-check They work more effectively against us than the enermy's armies. They are a ... This tribe of black gentry work more effectually against us, than the enemy's arms.
...
George Washington a zsidókról | Hatékonyabban működnek ellenünk, mint az ellenség seregei. Ők ... Ez a fekete dzsentri törzs hatékonyabban dolgozik ellenünk, mint az ellenség karja.

Ha Biden és Schumer USA-ja kéri felvételét a Kisantantba, visszamenőleg, akkor megkaphatja a Dunántúlt, ahol még legalább egy, de akár kettő demokrata állammal is bővülhet.

Egészen pontosan:
Ez a fekete dzsentri törzs hatékonyabban dolgozik ellenünk, mint az ellenség karja. Százszor veszélyesebbek a szabadságainkra, és arra a nagy ügyre, amiben részt veszünk. Sajnálatos, hogy minden egyes állam ennek ellenére nem vadászta őket, mivel a társadalom kártevői és a legnagyobb ellenségei Amerika boldogságának...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés