Francia történész: Orbán Viktor modell lehetne az uniónak

2021. április 18. 17:04
Kevin Bossuet szerint Orbán Viktor jól látta, hogy az uniós vakcinabeszerzés akadozik.

A francia történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjút, ahol elmondta: őt 33 évesen még nem oltották be, mert jelenleg Franciaországban csak az 55 év felettieket oltják. Mint mondta, annak ellenére nem kapott vakcinát, hogy tanárként dolgozik, és Emmanuel Macron többször is ígéretet tett a közhivatalnokok, a tanárok vagy a rendőrök beoltására.

EU és kelet

Mint mondta, a tanárok félnek visszamenni az iskolákba, de nem tudják felvenni az oltást, mert Franciaország az uniós vakcinabeszerzéshez ragaszkodik, így nincs elég oltóanyag. „Macron ehhez tartja magát és nem rendel keletről oltóanyagot” – mondta a történész, hozzátéve, hogyha Macron ezt megtette volna, a francia lakosság sokkal nagyobb százalékát beolthatták volna.

Orbán Viktor megint jól látta, hogy az unió lassú, lemaradt a folyamatok mögött.”

A történész szerint az, hogy Magyarország rendelt kínai és orosz vakcinát is, uniós átlagban ma a legbeoltottabb országok közé emelte hazánkat. Emiatt több mint 3 millió ember, a lakosság közel harmada megkapta már az oltást, Franciaországban ez a szám ennek a fele.

Nyugtalanító, hogyha az uniót követjük, nem tudjuk megvédeni a polgárokat. Macron abban hibázik, hogy européert játszik”

– mondta a történész , hozzátéve, hogy a francia elnöknek most inkább „patriótát kellene játszania”.

Fotó: Christian Hartmann / POOL / AFP

Akadozó oltási program

Bossuet leszögezte: nincs jó és rossz vakcina, „persze Macron elnök nem szereti Putyint, ezért nem vesz orosz vakcinát, de egy ilyen helyzetben a vakcina szidását el kéne felejteni, ez ostobaság.”

A történész szerint Franciaországban először a 75, aztán a 70, majd a 65 év felettieket oltották be, most pedig az 55 év felettieken van sor, viszont nincs elég vakcina. Macron ígérete szerint nyár végére mindenki megkapja az oltást, de mint a történész mondta, „ebben nem hiszünk, 66 millió ember él itt”.

A nagyhatalmi státus már a múlté, ez inkább a dekadencia időszaka. De ugyanez a helyzet az unióval is, jól látjuk tehetetlenségét.”

Orbán Viktor a példa

Bousset arról is beszélt, hogy a magyar miniszterelnök a migrációs válság során is helyes döntést hozott, s „ahelyett hogy az újságírók egy része állandóan lehúzná és kritizálná őt, most példaként hozhatnák fel”.

A történész szerint Orbán Viktor az oltásokat tekintve is jó döntést hozott, mert a lakosság több, mint 30 százaléka már beoltott, az unióban ez a második legbeoltottabb nemzetet takarja.

Orbán Viktor modell lehetne az uniónak, hogyan kell megvédeni a saját lakosságát”

– szögezte le Bousset.

Nyitókép: Facebook

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU vezetőiről lerí a kétszínűség. Miközben azt kommunikálják, mindent az európai uniós polgárokért, beállnak Oroszországot és Kínát súlytő gazdasági embargóba, nem törődve azzal, hogy a polgárok később jutna oltáshoz ami miatt ezrek lesznek súlyos betegek és erek halnak meg.

Orbán Viktor nem egyszerűen Magyarország miniszterelnöke, hanem egy államférfi.

A családomban a nagyszüleim, már megkapták a második vakcinájukat is, a szüleim az elsőt, és a 45 év körüli családtagok is már be lettek oltva egyszer.
Hurrá! :))) Mindenki nagyon örül pártállástól és vakcinafajtáktól függetlenül. Midegyikük örömmel elfogadta a háziorvosok által felajánlott oltást.

"kínai janicsárképző" - Na, eddig olvastalak.

,,A Magyarországra érkező oltások kétharmada uniós beszerzésből van.,,

Na ja! A te matekod szerint kétharmad.

Vakcina érkezés
Nyugati 2.900.425
Keletei 2.325.600
Összesen 5.226.025

Ebből a nyugati vakcinából a mostani oltásnak valamivel több, int a felét lehetett volna elvégezni. Másként fogalmazva, ugyanott tartanánk ahol a többi uniós ország.

Orbánon nem fog a kritika, de nem azért, mert "Viktátor", hanem mert messze a legjobb politikus, hazánkban is, és Európában is a legjobbak között van.

Igen!
Orbán a magyar Ephialtész!
Klasszikus hagyományokat követ, de voltak magyar és európai szellemi elődei is.

Azok is bérmajmok voltak, akik 2015 óta meglépték azokat amelyekért Orbánt előzőleg vadul kritizálták?

Le Pennel és barátaival a franciák fele szimpatizál.-

"A Fidesz mainstream az irány, mint a kommunizmus korában, amit a párt mond."

Ezt leírhatta volna az önmagának kommunista módra, erőszakosan, nemzetközileg is kizárólagosságot követelő mai liberálisokról. Ugyanúgy kisajátítják, majd kiforgatják a liberalizmust, mint ahogyan a kommunisták sajátították ki maguknak a munkásság érdekeit. Hogy aztán hatalomra kerülve létrehozzák a proletárdiktatúrát a munkások ellen. Szép példája volt ennek az, amikor 1970-ben Gdanskban a munkásság, a munkáshatalom védelmében a munkások közé lőttek.

A mai liberálisok itt még nem tartanak, de a példát már átvették. Szóval, mielőtt a Fideszt vádolja azzal, amit a liberális mainstream nemzetközileg gyakorol, nézzen vissza a történelemben.

A nyitottság megkövetelése a természetellenes másság iránt, a politikai korrektség gondolatrendőrsége a kommunistáktól megörökölt kóros felszabadítási kényszerből adódik. Jobb híján, értelmes mondanivaló híján a devianciákat, az ilyen-olyan kisebbségeket célozzák, hogy aztán mindig az alkalomhoz illően elővett kisebbség áldozattá minősítésével vádolhassák a többséget.

Ennek érdekében még a múltat is cenzúráznák, akár a kommunisták. Amikor már szavakat, régi kifejezéseket tiltanak, akkor én azt tartom intellektuális leépülésnek

Nem válaszolta meg azokat, amiket felvetettem. Igen, a kommunisták lőttek a tömegbe Gdanskban, de nem ez volt a lényeg abban, amit leírtam.

Egykor valós alapú ideológiák kiforgatását hoztam párhuzamba: hogyan forgatták ki az a munkások jogos önvédelmét, hogyan lett ez egy diktatúra hamis jelszava. Ma pedig a bolsevikok örökösei hogyan forgatják ki az eredetiben toleranciára, elfogadásra, szabad véleményre, gondolatokra alapozott liberalizmust, és hogyan tették más gondolatok létjogosultságát tagadó, diktatórikus módon egyeduralomra törő ideológiává. Mert most ezt látjuk, államokat hurcolnak meg ennek jegyében, éppen úgy, mint 1968-ban hurcolták meg a szovjetek a revizionista csehszlovákokat.

A másságról, a másság elfogadásáról, az elfogadás mikéntjéről, határairól soha nem volt társadalmi vita. Ezt egyszerűen bevezették, mint egykor a bolsevikok a kommunizmust. A vitát pedig kerülték, a véleményt szankcionálták, mint mai neoliberális utódaik Lám, megint itt van a párhuzam.

A korruptság azért lett általános szlogen, mert az EU pénzek nem nyugatra mennek vissza megrendelés formájában a feladóhoz, hanem itthon jönnek létre olyan cégek, akik el tudják végezni az azelőtt nyugatról megrendelt munkát. A felzárkóztatási pénzekből fejlesztünk. Ezt hívják protekcionizmusnak, amit mindenütt művelnek. Csak az EU bővítés nem erre volt kitalálva, és most csökken az előre kiszámított gazdasági haszon.

És végül hadd idézzem ezt a szép mondatot:

"De mit vár az ember egy kirekesztő, fasizmus jeleit mutató, nacionalista, bigottan álkeresztény, gonosz indulatoktól fűtött választókból álló, irredentista, egypárt rendszerről álmodó, kommunistáknak szégyentelenül behódoló kormánytól?"

Az egymásra halmozott jelzők, minősítések olvasásakor mosolyra fakadva szinte látom, ahogyan lila fejjel veri billentyűket abbéli igyekezetében, hogy tehetetlenségében, vitaképtelenségében minél zaftosabb szidalmakat találjon ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés