Merre tart a közéleti nyelv?

2021. április 17. 21:24

Szóba került többek között a politikai nyelvhasználat, a médiakommunikáció, továbbá az internet szerepe.

2021. április 17. 21:24
null

Az Anyanyelvápolók Szövetsége, valamint a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága az 55. magyar nyelv hete alkalmából a közbeszédről tartott – online módon – pódiumbeszélgetést.

Balázs Géza nyelvész, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Rangos Katalin szerkesztő, valamint Constantinovits Milán, a Mandiner főszerkesztő-helyettese kerülték az aktuálpolitikát, nem beszéltek pártokról, nem neveztek meg senkit, ehelyett azt próbálták megfejteni, merre tart a közéleti nyelv. Szóba került a politikai nyelvhasználat, a médiakommunikáció, továbbá az internet szerepe. S arra is keresték a választ, hogy van-e kifogásolnivaló a közéleti megnyilatkozásokban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teklapavle
2021. április 18. 20:22
Az orbáni kultúra éveiben errefelé tart a közéleti nyelv: https://b1.blog.hu/2015/08/26/ilyen_amikor_bayerbol_kitor_a_benne_lako_allat
Box Hill
2021. április 18. 17:18
Normális országban a parlamentben nem lehet mást adresszálni, csak az elnököt. Így ki van zárva a személyeskedés és az anyázás. Hiába jártak parlamenti küldöttségek egymás kofferjához érve Ausztráliába tanulni, még ezt se tudták bevezetni.
zakar zoltán béla
2021. április 18. 10:27
interaktívoltakozikbevállalkreatívnarratívikusoppozíciotikus...azaz rothad SZÉP MAGYAR NYELVÜNK!!!! Balázs Géza(is) küzd ez ellen! NAGY A BAJ!
olajfa1
2021. április 18. 09:12
Mondjuk a "politikai nyelvhasználat" "etalomnját" és a hazugságok csimborasszóját no meg a félreinformálás nagyságát a ATV-ben Vágó István mutatta be a hét elején a kínai vakcinával kapcsolatban... NA AZ A "KÖZBESZÉD LEGALJA"!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik