Vezető német céget vásárolt a 77 Elektronika Csoport

2021. április 13. 18:04
Magyar tulajdonba került az Analyticon Biotechnologies AG 100 százaléka.

A mintegy 100 munkavállalót foglalkoztató, világszerte 80 országba exportáló Analyticon AG a jövőben a magyar családi tulajdonban lévő 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét. Hangsúlyozták, a német piac második legnagyobb reagenscsíkgyártó cégének akvizíciójával az volt a cél, hogy saját tulajdonukban legyen a 77 Elektronika által gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártása is.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa a közleményben ismertette, az Analyticon AG. megvásárlása a 77 Elektronika első külföldi beruházása. Mivel az Analyticon AG az orvostechnikai iparban közismert világmárka, a cég nevét és működési struktúráját nem kívánják megváltoztatni, de felügyelni fogják a vállalat teljes működését.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója. <br> Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 77 Elektronika budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 700 embert – köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt – foglalkoztatnak. Az idén 35 éves 77 Elektronika exportforgalma tavaly több mint 25 milliárd forint volt, a cég mintegy száz országban értékesíti az UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata laborrendszereit. Tavalyi árbevétele meghaladta a 31 milliárd forintot, az idén is hasonló árbevétellel számolnak.

Az MTI érdeklődésére a 77 Elektronika közölte, hogy a céget saját forrásból vették meg. A vételár pontos összege üzleti titok, de több milliárd forintos tranzakcióról van szó. A megvásárolt cég éves árbevétele 12 millió euró, a pandémia előtt elérte a 15-16 millió eurót.

(MTI)

Nyitóképen: A 77 Elektronika Kft. balatonfüredi üzemegysége. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés