Dömötör: A baloldal egymillió oltástól fosztotta volna meg a magyarokat!

2021. április 12. 14:54
Négymillióan jelentkeztek az oltásra, tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre – reagált Dömötör Csaba a regisztráció eltörlését követelő DK-s Oláh Lajos szavaira az országgyűlésben.

Felmérte-e az ellenzék, mivel járna az, ha nem lenne oltási regisztráció? Tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre, a háziorvosoknak pedig azokat is fel kellene hívniuk, akik nem szeretnék beoltatni magukat – válaszolta a parlamentben Dömötör Csaba államtitkár Oláh Lajos felszólalására válaszolva. 

A DK-s politikus beszédében az oltási regisztráció eltörlését követelte a kormánytól, mondván,a mélyszegénységben élők sokszor internet hiányában nem tudnak regisztrálni, valamint a kitöltés is problémát jelent számukra. Javasolta, hogy a kormány segítse az oltási program gyorsítását, nyissanak a stadionokban oltópontokat, vonják be az önkormányzatokat.

Amikor az ellenzék a tömeges oltópontokra vonatkozó nemzetközi példákat emleget, 

utánajártak annak, hogy egyes országokban azért oltanak stadionokban mert nincs olyan egységes háziorvosi rendszer, mint Magyarországon? 

– kérdezte válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba elmondta, miközben az ellenzéki politikusok széles körben megkapták az oltást, a nyilvánosságban az oltási program ellen vannak.

Az államtitkár szerint turbó fokozatra kapcsolt az cinizmus és képmutatás, amit az ellenzék oltásokkal kapcsolatban művel. Az ellenzék mos épp a regisztrációt törölné el, amelynek segítségével

már több mint 4 millió ember jelentkezett az oltásra,

és amelynek köszönhetően a háziorvosok tudják, hogy kik szeretnék beadatni a vakcinákat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányhivatalok is segítik a leginkább kiszolgáltatott emberek regisztrációját, a 60 év felettiek pedig levélben is jelentkezhetnek oltásra.

Dömötör Csaba felidézte, hogy 

az ellenzék határozati javaslatban tiltotta volna meg a kínai vakcinák használatát, és az orosz oltást is ellenzi, így egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat.

 

„Ez nem oltáspártiság, ez tőrőlmetszett, fekete öves, okleves, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség” – fogalmazott. Az egész baloldal az oltás ellen kampányol a járvány közepén – tette hozzá.

Eközben pedig gyakorlatilag az össze baloldali politikusok vezető beoltatta magát, többen olyan vakcinákkal, amelyek ellen tiltakoztak – mondta az államtitkár. Javasolta az ellenzéknek, hogy nyilvánosan jelentsék ki, hogy visszavonják a kínai vakcina betiltására vonatkozó a határozati javaslatot.

(Mandiner)

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Törölni a betegséget! Követelte Oláh

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés