Kovács Árpád: A 2010 előtti eladósodás nagymértékben különbözik a mostanitól

2021. április 6. 9:59
A Költségvetési Tanács elnöke szerint az elmúlt tíz év munkájának köszönhetően a magyar gazdaság stabil maradt a járvány ellenére.

Az elmúlt tíz év munkájának köszönhetően a járvány miatti válság ellenére a magyar gazdaság ütésállóképessége jó, a fundamentumok – államháztartás, infláció, növekedés, kereskedelmi egyenleg és kamatlábak – stabilak maradtak – mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. Megjegyezte:

az államháztartás GDP-arányos hiánya fokozatosan fog visszatérni a 3 százalék alatti szintre,

idén még 7,5 százalék körül lehet. Az államadósság 2021-ben csökkenésnek indulhat, de még 4-5 évnek el kell telnie a 2019. év végi állapot eléréséhez – tette hozzá.    

Kovács Árpád hangsúlyozta, hogy az előrejelzései saját véleményen alapulnak, a KT április közepén tárgyalja majd a tavalyi és az idei költségvetés pályáját. Nem zárta ki, hogy gyorsabban növekedjen idén a gazdaság, de elmondása szerint 3,5 százalékos emelkedéssel is „boldog lenne”. A KT elnöke arról is beszélt, hogy a 2010 előtti eladósodás nagymértékben különbözik a mostanitól;

akkor a „permanens túlköltekezés” okozta a GDP-arányos mutató elszaladását, most viszont a védekezés költségei emelték meg a rátát.

Az emberi életek mentése a papíron jól mutató számoknál sokkal fontosabb – húzta alá, utalva arra, hogy a gazdaság tartalékait vissza kell építeni.

(MTI)

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami biztos, a deep state (Sorosék) a járvány ürügyén nagyot ütöttek az államok pénzügyi immunrendszerén, és máris orvosoltak, ahogy szoktak: baráti kölcsönnel, ami gyilkosabb lehet adott esetben a baráti tűznél..., majd kiderül.
Szerencsére, Magyarországon 10 éve Orbán Viktor kormányoz, ő a felelős az országért, és nem Gyurcsány, Fekete-Győr, Karácsony, Jakab, Széll, vagy bárki a sötét oldalról...

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2021. április 6. 11:07

Nyilván annak is Soros az oka, hogy még a járvány kellős közepén is több pénz megy a sportra, mint a járván elleni védekezésre...

https://mfor.hu/cikkek/makro/a..

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. április 6. 16:52

,,A vakcinák árát több tényező is meghatározza, többek között az, hogy milyen technológiát alkalmaznak, az ahhoz társuló kutatási-fejlesztési költségek, a fejlesztésre kapott állami támogatások, de akár az is, hogy a vakcina gyártása hogyan illeszkedik be a vállalat profittermelő stratégiájába, illetve politikai nyomás is szerepet játszhat benne az árak alacsonyan tartására például – írja a The Lancet. Egyes vállalatok, mint az AstraZeneca, vagy a Johnson & Johnson, amelyek jelentős állami finanszírozáshoz jutottak a vakcina kifejlesztéséhez, elkötelezték magukat az alacsony árak mellett a járvány időszaka alatt, más kérdés, hogy a pandémia elmúltával milyen árazást fognak alkalmazni a koronavírus-vakcináikra.,,
Mennyibe kerülnek a koronavírus-vakcinák és miért tízszer olyan drága a kínai, mint az AstraZeneca-vakcina?
https://www.portfolio.hu/uzlet..

Ez is a jó - rengeteg más mellett, _ hogy nemzeti kormány idején MINDENRE JUT, igaz, nem elég: PÉNZ.

Már annyiszor írtam, hogy ne igyál annyi alkoholt, mert teljesen leáll az a 3-4 maradék agysejted is!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés