Fegyvergyártásról tárgyal Szergej Lavrov Indiában

2021. április 6. 12:02
Indiában gyártanák az orosz SZ-400 rakétavédelmi rendszereket annak ellenére, hogy az Egyesült Államok szankciókkal fenyeget – adta hírül kedden a Reuters hírügynökség.

Oroszország és India orosz katonai felszerelések „további” gyártásának lehetőségeiről tárgyalnak Indiában – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi látogatása kapcsán tett sajtótájékoztatóján Új-Delhiben.

2018-ban India megállapodott Oroszországgal S-400 típusú föld-levegő rakétarendszerek megvásárlásáról, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok szankciókkal fenyegetett – adta hírül a Reuters hírügynökség. 

Az SZ–400 Triumpf légvédelmi rakétarendszert az 1990-es évek végén fejlesztettek ki Oroszországban. A fegyverrendszer a szovjet SZ–300-as légvédelmi rakétarendszer továbbfejlesztett változata és 2007 óta áll szolgálatban az Orosz Fegyveres Erőknél.

Az SZ–400-as négyfajta rakéta alrendszer révén lefedi a teljes légvédelmi spektrumot, így rendelkezik „rendkívül nagy hatótávolságú” 40N6 (400 km), „nagy hatótávolságú” 48N6 (250 km), „közepes hatóválságú” 9M96E2 (120 km), illetve a „rövid hatóválságú” 9M96E (40 km) rakétarendszerekkel. 

(Reuters)

Fotó: Wikipedia

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés