Én nem rúgtam volna ki Petry Zsoltot

2021. április 6. 19:34

Jámbor András
Facebook
Megpróbálnám meggyőzni arról, hogy amit mond, az emberellenes és káros a közösségünkre, és megpróbállak titeket is meggyőzni erről.

„Én nem rúgtam volna ki Petry Zsoltot. Nekem más a stílusom, nem kirúgni, hanem meggyőzni akarok embereket.

De komoly probléma az, ahogy a munka és a személyiségünk keveredik, hogy embereknek alá kell írniuk a véleményük, a jogaik korlátozását egy »brand« érdekében.

De várom majd azokat az embereket, akik most felháborodnak, akkor is, amikor nem olyan elitviták érdekében kell felszólani, mint most, hanem például olyan ügyekben mint pár hete a makói sztrájk. Ahol egy cég szintén korlátozta emberek véleménynyilvánítási jogát, a sztrájkjogot. Akkor, amikor emberek jogos jussáról volt szó, valahogy nem érdekelt senkit ennyire a pofázás joga.

És igen, ne csússzunk bele az értékrelativizmusba. Ma a közösségi médiának köszönhetően a politikát a vélemények uralják az értékkel szemben. Nem elvi vagy értékközösségek vannak, hanem véleményközösségek. Ennek pedig a következménye, hogy sokkal többet ér kiállni egy véleményért, mint egy elvért, vagy értékért.

Nyilván én sem akarok véleményeket betiltani, de egy felelős közösség nem mondhatja azt, hogy egy a közösségért és emberekért kiálló vélemény, mint Gulácsié, ugyananyit ér, mint Petry Zsolt migránsozása.

Nem lehet a kettő közé egyenlőséget tenni, és csupán a vélemény szentsége alapján megítélni a kettőt, mert akkor elvesznek azok az elvek és értékek, amik ezt az országot is felépitették, és például ami alapján a makói sztrájkolóknak is vannak egyáltalán valamilyen jogaik.

Nem, én nem rúgnám ki Petry Zsoltot, hanem megpróbálnám meggyőzni arról, hogy amit mond, az emberellenes és káros a közösségünkre, és megpróbállak titeket is meggyőzni erről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az orrvérzésig tolt buzipropaganda az, ami emberellenes, te, Karácsony kurvája.

"emberellenes"...

Ízlelgessük. Emberellenes, ha valaki a józan ész alapján csak egy picit is kísérletet tesz nem a píszí dogmáitok szerint megnyilvánulni.

Egyre aljasabb vagy, Jámbor.

Az amerikaiak által agymosott németek nem olyan Jámborak mint te.

Tudod Jámbor, a demokrácia annyit tesz, hogy minden ember, minden vélemény és szavazat ugyanannyit ér. A te véleményed az, hogy Gulácsi véleménye többet ér, az én véleményem szerint Petryé ér többet, a 'felelős közösség' pedig megszámolja, hogy ti hányan vagytok és mi hányan vagyunk és az alapján alkotja meg a szabályokat.

A baj ott kezdődik, hogy egy ilyen Jámbor kaliberű újságíró-propagandista hatalmi pozícióba képzeli magát.

A privilegizált feka focistákat nem venném egy kalap alá a normál migránsokkal. K.va jól meg vannak fizetve, sokszorosát keresik annak, amit egy kapusedző. Nyilván nem velük van a gond. Továbbá Petry EU állampolgár, az unió egyik alapelve pedig a munkaerő és a tőke szabad áramlása, az ergo nem tekinthető migránsnak. Ne keverjük a kategóriákat.

Nem rúgta volna ki, hanem átnevelte volna........
Inkább a kirúgás!!!!

Engem az érdekel, ha Jámbornak nem sikerül Petryt vagy bárki mást szép szóval meggyőzni, utána mi fog következni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés