Szijjártó: Vakcinával segítjük cseh barátainkat

2021. április 3. 15:06
Az Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzése miatt Csehország (is) nehéz helyzetbe került – fogalmazott a külügyminiszter.

Magyarország – Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan – segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Szijjártó Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott, az „Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzése miatt Csehország (is) nehéz helyzetbe került”„Mivel mi időben léptünk és a kormány a brüsszeli közös beszerzés mellett nagy mennyiségben keleti vakcinákat is vásárolt, az Európai Unióban élen járunk a lakosságarányos beoltottság tekintetében” – fejtette ki a miniszter.

Frissítés:

A cseh közszolgálati televíziónak Andrej Babis cseh miniszterelnök azt mondta: „felhívtam Orbán Viktor magyar kormányfőt, akit barátomnak tartok, és megkértem a szolidaritásra. Megígérte, hogy május első hetében 40 ezer vakcinát enged át nekünk, Pfizert vagy Modernát”.

 

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mátyás király mosolyog ott fönt és egyetértően bólogat.

OK. Éljen a szolidaritás, de ha nem oltjátok be áprilisban a 30-40 közötti korosztályt, akkor 22-ben meg fogtok bukni.

Még annyit Viktor!

Itt Budapesten, de az agglomerációban élő barátaim szerint náluk is lassan halad az oltás, s egyenetlen. van ahol még hetven felettiek várnak első oltásra, s velük együtt mennek oltási pontra negyven-ötven közöttiek. S van ahol már a harminc-negyven éveseket oltják, s ez településenként változó. van ahol ellenzéki a városvezetés, s előrébb tartanak. S van olyan település az agglomerációban, amely szerint azért nem kapnak elég vakcinát, mert nem kormánypártiak. Miért? Ki ellenőrzi? Ezt látja valaki az OPERATÍV TÖRZSBEN?

Fideszes barátaim elégedetlenek a helyzettel. A csehekkel szembeni gesztus szót sem érdemel, hiszen szabadon dönthetnek a beszerzésekről, szabad akaratukból vannak abban a helyzetben, amiben vannak.

S egyébként is, miben támogatták a magyar kormányt? A szlovákokat és cseheket megvásárolják a lengyelekkel és a magyarokkal szemben.

Viktor! Nézz szét az országban, kérdezd meg az embereket, elégedettek-e az oltással. Biztonságban érzik-e már magukat ahhoz, hogy lehet ajándékozni.

Sok fiatal nem érzi ezt, s Ők fogják 22-ben eldönteni a szavazást. Viktor! Fontos az idős korosztály, de most a fiatalok - húsz-harminc-negyven-ötven - várják holnap , hogy mikor mehetnek oltásra. valaki magyarázza ezt el Neked.

Tudod engem csak az érdekel, hogy számos gyermekem közül a harminc-negyvenes sávban tartozók két-három héten belül megkapják-e az oltást. Semmi több. Konzervatív szavazó vagyok, de egyre többször kell védenem a kormány oltási metodikáját még családon belül is.

Megtisztelsz a figyelmeddel, együttérzéseddel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés