Foucault szexuálisan zaklathatott kisfiúkat Tunéziában

2021. március 29. 11:01
A néhai francia filozófust Guy Sorman professzor vádolta meg, mint „pedofil erőszaktevőt”.

Guy Sorman francia-amerikai professzor megvádolta Michel Foucault néhai francia filozófust azzal, hogy egy „pedofil erőszaktevő” volt – írja a Sunday Times.

Nyolcévesek is lehettek az áldozatok

Sorman egy interjúban fejtette ki, hogy azután ismerte meg Foucault deviáns viselkedését, miután meglátogatta a filozófust 1969-ben Tunéziában. Mint mondta: „A gyerekek rohantak Foucault után azzal a felkiáltással, hogy »Válassz engem!«”

A professzor hozzátette: „8, 10 évesek voltak. [Foucault] pénzt dobott nekik azzal, hogy találkozzanak este tízkor, a szokásos helyen.

Ott pedig sírköveken végzett szexuális cselekményeket a fiúkkal”.

Tudtak róla, de mégsem jelentették

Sorman elmondta, hogy sajnálja, amiért nem jelentette az esetet azonnal a rendőrségen. Hozzátette, hogy egyébként a sajtó is tudott Foucault „szokásairól”, de nem akartak ilyet megírni a Franciaország „filozófuskirályáról”.

Az 1984-ben elhunyt filozófus egyébként 1977-ben aláírt egy olyan petíciót, amely a 13 éves korban határozta volna meg a szexuális beleegyezés alsó korhatárát.

Kép forrása: MICHELE BANCILHON / AFP

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A hetvenes-nyolcvanas években részese a San Franciscó-i szadomazochista szubkultúrának. 1984-ben AIDS-hez köthető betegségben hunyt el." (Wiki)

Nagyon meglepődtem.

"
Michel Foucault
...
Homoszexuális kapcsolatban 1963-tól haláláig nyílt élettársi kapcsolatban élt Daniel Defert-rel. A hetvenes-nyolcvanas években részese a San Franciscó-i szadomazochista szubkultúrának. 1984-ben AIDS-hez köthető betegségben hunyt el.
"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés