Te tetted ezt, király

2021. március 25. 21:35

Ónody-Molnár Dóra
Jelen
Orbán most néz szembe a 2010 óta tartó nem kormányzásának eredményével.

„Magyarország most éppen az első helyen áll az 1 millió lakosra vetített koronavírusos halálesetek számát tekintve a világon. (A pandémia teljes időszakát tekintve az 5., de ha csak az egymilliónal népesebb országokat nézzük, akkor 3.)

Sokan ezt a tragikus statisztikát kizárólag a kormány járványügyi intézkedéseivel hozzák közvetlen összefüggésbe. A helyzet ennél bonyolultabb. Hiszen járványhelyzetben olyan döntéseket kell minden kormánynak meghoznia, amelyek figyelembe veszik az azonnali és a hosszú távú hatásokat is. Azaz: az ország egészen radikális lezárása a legszigorúbb karantén-intézkedésekkel rövid távon minden bizonnyal megakadályozná a járvány terjedését, ugyanakkor hosszú távon a gazdaság összeomlása, az elmaradt egyéb egészségügyi beavatkozások, stb. miatt az egészséges életévekben mérve könnyen lehet, hogy rosszabb egyenleghez vezetne. Nincs jó recept. Minden kormány azzal kísérletezik, hogy megtalálja azt az egyensúlyt, amelyben az egészségügyi rendszerre nem nehezedik elviselhetetlen teher, de azért a gazdaság sem omlik össze.

A járvány terjedése szempontjából elhibázottnak tűnhet utólag minden lazítás, amit az elmúlt egy évben hoztak meg az országok, köztük a magyar kormány is, de lehet érvelni amellett, hogy nem felelőtlenség áll az ilyen típusú döntések mögött, hanem másfajta kalkuláció, amely a munkahelyek, vállalkozások megmentésére fókuszál. Ha a borzalmas magyarországi halálozási statisztikák láttán csak azokat az intézkedéseket kritizálnánk, amelyeket a kormány az elmúlt hónapokban hozott, akkor nem vennénk észre, miben áll Orbán valódi felelőssége. Az igazi felelőssége ugyanis nem abban áll, amit az elmúlt egy évben csinált, hanem amit az elmúlt 11 évben nem csinált.

Orbán most néz szembe a 2010 óta tartó nem kormányzásának eredményével. Ugyanis azért ilyen súlyos a helyzet, mert a járvány a magyarokat katasztrofális egészségi állapotban találta el, amelynek hatását csak tovább rontotta az a tény, hogy az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése soha nem élvezett prioritást az újabb stadion építéséhez képest.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A stadionépítés jobb élsportot hoz, az pedig inspirálja a fiatalokat a sportolásra. Ergo egészségesebbek lesznek, no narkó, no pia.
Az pedig, hogy van a magyar népnek egy látszólag magyar ellendrukker része, mint ez a rinyáló nő, arra kell, hogy inspiráljon minket, hogy 2022-ben menjenek el ismét a picsába.

Kedves kis család ez, itt akarnak megélni a magyarok gyalázásából. Gondolom, hogy ez már lassan nem megy.

Nézz már körül kisfiam, melyik ország úszta meg súlyosabb következmények nélkül? Vannak közöttük ájulásig tisztelt demokráciák. Pedig ott nem a járvány útján akarják a pártok egymást legyőzni.

" a járvány a magyarokat katasztrofális egészségi állapotban találta el,"
Tekintve, hogy az egészségügy - ha aláírjuk, hogy ez így igaz - 2010 előtt rosszabb helyzetben volt, mint azóta, ezt Orbán nyakába varrni:
politikai ringyóság.
Ami az Ónody-Molnár-félék alaptermészete.

Túltolják, kinn és benn is, nagyon. Ezzel CSAK a törzs-szavazóikra tudnak hatni, azok olyanok is, és kevesebben vannak, mint gondolják. A pesti földcsuszamlás egyedi eset volt, az expatok bevonásával, mint tényleg innovatív módszerrel, de országgyűlési választáson erre NEM lesz lehetőségük és a varosaikban elért "eredmények" nem szólnak mellettük.Legalábbis, nem hiszem, h. eredményesnek lehet eladni pl. egy Niedermüllert, v. Pikót.

Mikor már a Balaványnak is sok!

Itt a Covid előtt egy kiegyezés utánival összevethető fejlődés bontakozott ki,. a volt MSZP-SZDSZ kormányok alatti veszteségek viszont világháborúshoz hasonlíthatók a nemzeti vagyonban.

Erre jön ez az asztalra minden valószínűség szerint keveset letevő hölgy és hülyeségekkel vádaskodik.Fogalma nincs arról, miből kellett az országot, Simor MNB elnökségével súlyosbítva, kivezetni. Ehhez képest az 50-es évek óta cipelt egészségügyi alulfizetettségen végre sikerül MOST túllépni, és éppen azt, moslékék hatalomra kerülésük esetén, a bevallottan tervezett adó emelésükkel rögtön el is vennék.

Ezek NEM normálisok.

"Ugyanis azért ilyen súlyos a helyzet, mert a járvány a magyarokat katasztrofális egészségi állapotban találta el"

És erről Orbán tehet? Orbán tehet, hogy olyan nagy a jólét, hogy a magyarok úgy néznek ki, mint a jóllakott napközisek?

Márpedig a kövérség, mozgásszegény életmód magával hozza a magasvérnyomást, cukorbetegséget,
érszűkületet, szívbetegségeket stb.
Erről minden magyar ember saját maga tehet.
Arról nem is beszélve, hogy ez a vírus mutáns nem válogat sportos és keveset mozgók között.

Járvány van, ragályos járvány, te balfék!

,,Orbán most néz szembe a 2010 óta tartó nem kormányzásának eredményével. Ugyanis azért ilyen súlyos a helyzet, mert a járvány a magyarokat katasztrofális egészségi állapotban találta el, amelynek hatását csak tovább rontotta az a tény, hogy az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése soha nem élvezett prioritást az újabb stadion építéséhez képest.,, - állítja ÓNODY-MOLNÁR DÓRA

Ez azonban csak állítás és hiányzik az érv, az állítás igazolása.

Megnézve a KSH adatokat azt tapasztaljuk, hogy ezek az adatok cáfolják a szerző állítását.

Orvosok létszáma
2010 35.196 fő
2019 41282

Egészségügy szakdolgozói létszám
2009 97.863,1 fő
2019 102.302,2 fő

Egészségügyi kiadás
2009 1915,4 milliárd Ft
2019 2.858,4 milliárd Ft

Fenti adatokból egyértelmű, hogy mind a létszám, mind az egészségügyre fordított kiadások növekedtek. A növekedés a kiadáson belül, az egészségügyi beruházásoknál is számottevő. Kórházak felújítása, berendezések cseréje. Az elmúlt 30 évet figyelembe véve, az egészségügyben a legnagyobb beruházás az elmúlt 10 évben volt a legnagyobb.

Egyébként pedig szerintem legalább 40 éve rohadtak a stadionok, tehát mindenképpen indokolt a felújításuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés