Tóth Krisztina: Magyarország mérgező ország

2021. március 20. 9:10
Hazánk „mérgező ország”, a magyar életminőség és erkölcsök „pinceszinten vannak”, és eddig nem tudta, hogy honfitársainak milyen nagy része „gyűlőlködő rasszista”. Interjút adott az osztrák Falter magazinnak Tóth Krisztina költőnő.

Nagyinterjút adott Tóth Krisztina költő- és írónő az osztrák Falter nevű lapnak. Az irodalmárt Jókai és Az arany emberrel kapcsolatos kijelentései és az ezután kirobbant viták kapcsán kérdezték annak apropóján, hogy az író szerint ugyanis Az arany embert le kéne venni a kötelező olvasmányok listájáról. Egy korábbi interjúban ezt úgy indokolta: „nem elsősorban azért, mert nehezen olvasható és kedvét szegi a diákoknak, hanem a nőalakok ábrázolása miatt.”

Az  osztrák Falter nevű lapnak adott interjújából kiderül: Tóth Kriszta nemrég az államiból egy zsidó magániskolába íratta át lányát, mert a szülők azt remélik, ott jobb lesz a légkör. A váltásnak azért érezték szükségét, mert még a lánya is belekerült az édesanyját érintő „hecckampányba”.

Tóth Kriszta elmondja: ő nincs is abban a pozícióban, hogy változtasson a tanterven, és csak egy irodalmi magazin hipotetikus körkérdésére válaszolt Jókaival példálózva. Az írónő szerint a jobboldali sajtó teljesen eltorzítva mutatta be a kijelentéseit, és aztán két hétig vele volt tele a sajtó, „főleg előnytelen fotóimmal” – teszi hozzá Tóth Krisztina.

Az írónő ezután részletezi, milyen sérelmek érték őt a kijelentései nyomán kirobbant vitákban. Úgy látja, a magyar nyilvánosságban

„Orbán cirkusza” zajlik, ő vet embereket „a fogalmatlan, felheccelt falka elé”.

Ugyan sokan álltak Tóth Krisztina mellé is, az írónő szerint „nagyon nehéz művelt, félénk hangokkal a fogalmatlan, lármás tömegeknél hangosabbnak lenni”. Ő ugyanakkor nem akar mást, csak becsukni maga mögött az ajtót és nyugalomban dolgozni. 

Az őt ért támadások miatt az írónő a külföldi ismeretségi köreihez, fordítóihoz fordult segítségért, de tudja, hogy a külföldi segítég egy kétélű kard: „Egyrészt erős jelzésre számítok, hiszen egy neves szerzőnő vagyok. Másrészt persze az is megtörténhet, hogy az ellenem irányuló támadások még megsemmisítőbbek lesznek, és akkor fizetett Soros-ügynöknek fognak leírni, ahogy az szokásos. Állandóan ezek a paranoid keresgélések az ellenségek és bűnbakok iránt!”

Tóth Krisztina az interjúban arról is beszél, hogy Magyarországon központosítják a hatalmat, az ország férfiközpontú, ahogy a kormányzás is, hazánk pedig, miután a rendszerváltás után egy ideig a Nyugat része volt, most a posztszovjet befolyási terület felé kerül vissza.

Ezzel párhuzamosan a félelem légköre terjed.

Az írónő a 2022-es választásokról azt mondja: a Fidesznek hatalmas vagyon megőrzése a tét, és a kormány mindent meg fog tenni a hatalomban maradásért. „A választásig az emberek hisztériáját tovább fogják fokozni, hogy a maffiaállam helyett a szegénység és a gazdasági válság feltételezett felelőseire mutogassanak.”

Tóth Krisztina kifejti: „Ez az ország súlyos mentális károkat szenvedett el, az emberek lelkét leírhatatlan mértékben mérgezték meg, az életminőség és az erkölcsök pinceszinten vannak, különösen most, a járványhelyzetben. Ez nem fog egyik pillanatról a másikra rendbe jönni. Magyarország egy mérgező ország.” Elmondja: az ellene irányuló kampánnyal nevetségessé tették őt, tönkretették az életét. Ugyanakkor soha nem akarta valójában elhagyni az országot.

Végül kitér arra: „Ötvenhárom évesen sem voltam felkészülve arra, hogy a honfitársaim milyen nagy része gyűlölködő rasszista. Ez csalódást keltő felismerés: ők ott állnak mögöttem a postán vagy mellettem a szupermarketben. A legjobb, ami történhet, hogy békén hagynak és tovább írhatom a könyveimet. Szenvedélyesen szeretek dolgozni”.

Címlapképen: Tóth Krisztina költő a 35. Kaláka fesztiválon rendezett verskoncerten Noszvajon 2014. június 26-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 1216 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek után hogy magyarázza meg, hogy itthon dübörög az antiszemitizmus?
Az az üzenetem ennek a nőnek, hogy sokunknak sokkal jobb itthon, mint a szoclib idején volt.

Staphylococcus aureus: az antibiotikum mérgező.

Költő? Mint József Attila vagy Ady? Vagy Berzsenyi? Akik egy "szar ország" költői voltak?
Ki olvassa ezt a Tóthot?
Ez nem Tóth, hanem Tóta.
Húzzon a picsába, hol jól érzi magát. Legfeljebb abban a másik országban meg is verik a bomlasztásért.

Á, pont így néz ki, aki nem akar mást, "csak becsukni maga mögött az ajtót és nyugalomban dolgozni". El sem tudom képzelni, mi lenne, ha mást is akarna.

Krisztina!

Tudod, mi zsidók mérgezzük legjobban azt a kutat, amiből közösen innunk kellene. felsorakoztál Bolgár Gyuri mögé a magyar gyűlölet keltésében, s ezzel az antiszemitizmus jogos szításában.

Te mérgezel, s hosszú a sor a mi oldalunkon, a zsidó értelmiség soraiban. Ne csodálkozzunk, hogy ismét hagynának bennünket vagonba rakni......Téged biztosan.

Tóth Krisztina idézet, amely akár önértékelés is lehetne

Az ősember óta nagyjából ugyanazokat a történeteket ismételgetjük, bármilyen sivár is ezt belátnunk. Tesszük mindezt azzal a meggyőződéssel, hogy ez a mi egyedi, megismételhetetlen történetünk, és ez csak velünk eshetett meg.

Ne keverd a dolgokat, Krisztina népe nem Ti vagytok, mi vagyunk, zsidók.

Tóth Krisztina miért nem erről ír verset vagy novellát?

Az üzlet az üzlet

,,Amint a járvány folyamatosból szezonálissá válik, jelentős lehetőség áll előttünk” – mondta el Frank D Amelio, a Pfizer pénzügyi igazgatója, aki hozzátette: az, hogy esetleges emlékeztető dózisok is szükségesek lehetnek, „jelentős lehetőség lesz a vakcinánk számára klinikai profilját tekintve, mind kereslet, mind az ár szempontjából.,,

A Moderna és a JésJ is arra tett ígéretet, hogy a járvány idejére elérhető áron adják a vakcinákat, de befektetőknek már jelezték, hogy még idén visszatérnének a ,,kereskedelm,, árak felé. A két cég vakcinájának fejlesztését az amerikai kormány állta, kb. 600 milliárd forintnyi támogatást nyújtottak nekik, ugyanennyiért vásároltak a Pfizertől vakcinákat, akiknek partnere, a BioNTech 150 milliárdot kapott a német kormánytól.,,

Vajon az EU mekkora összeggel és melyik gyártót támogatta?
Miért nem hozzák nyílvánosságra a szerződéseket?
Az uniós pénzek nem közpénzek?

Nem fax, hanem klimax.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés