Letöltendő börtönt kértek Berki Krisztiánra

2021. március 17. 11:47
A celeb és főpolgármesterjelölt három éve büntetőfékezett luxusautójával.

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség Berki Krisztián ellen azért, mert három évvel ezelőtt büntetőfékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt Óbudán – írja a 24.hu.

Az ügyészség közösségi oldalára feltöltött tájékoztatás szerint Berki a Pünkösdfürdő utcában haladt a luxusautójával akkor, amikor történt az eset. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, azonban ez nem sikerült neki, ezért vissza kellett sorolnia. Ekkor a celeb, és a buszvezető is egymásra dudált, írják. Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. „A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, vagy a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.”

A 24.hu értesülései szerint Berki nem tett vallomást a gyanúsítás során, sőt panasszal élt még a gyanúsítás ellen is. Az ügyészség letöltendő börtönt, és járművezetéstől eltiltást kért Berkire közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt. A halmazati büntetések miatt ennek a felső határa hét és fél év szabadságvesztés, írják.

Fotó: MTI

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hét évet gyilkosságért szoktak adni, de két év letöltendő részemről rendben van. Hajrá.

Mit csinált az "igazságszolgáltatás" három évig?

Nézd, nem rajta múlt, de nem ölt meg senkit. Szokták mondani, hogy a sittes 5 év után szabadul, az áldozatok meg egy életen át szívnak. Ilyen sztorik is vannak, de ez nem az. Itt az áldozatok már elfelejtették az egészet, a buszt kikalapálták, Berki kapjon 2 évet, mert alakulhatott volna másképp is. Mindenesetre nem én vagyok a bíró.

Jó, itt most gondatlan emberölésre utaltam, ami közlekedési ügyekben tipikus. A rablógyilkosság nem is 7 év.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés