Zacher átgondolta: már ő is beoltatná magát a kínai vakcinával

2021. március 8. 11:32
A toxikológus szerint a kórházakban eszközhiány egyáltalán nincs, emberhiány, azonban ahogy eddig, most is van.

Zacher Gábor szerint nem fog összeomlani az egészségügy, mert nem hagyják. Ha kell, túlóráznak, kidolgozzák a belüket, ágyszámot növelnek, de a betegekért nem tehetik meg, hogy most feladják, azt sem, hogy elfáradjanak – nyilatkozta a 168.hu-nak az ismert toxikológus. Kiemelte, a kórházakban eszközhiány egyáltalán nincs, emberhiány, azonban ahogy eddig, most is van. Márpedig a koronavírus legújabb mutációi miatt egyre többen kerülnek kórházba, rohamosan töltődnek a covid-osztályok.

Azt mondta, látott ő már sok mindent, kevés dolog rázza már meg. De a jelenlegi helyzettel még nem szembesült. Úgy kell embereknek elmagyarázni, hogy lélegeztetőgépre teszik őket és lehet, hogy abba belehalnak, hogy néhány órával azelőtt még a viziten simán beszélgettek.

A toxikológus hozzátette már jó ideje nem számolja hány órát dolgozik. Teljesen egybefolynak a napok, napi 12-16 órát biztosan lehúz, van, hogy ennél többet, mikor mentőzik.

Zacher Gábor azt mondta, bár korábban a kínai Sinopharm vakcinája ellen érvelt, a véleményét néhány nap alatt megváltoztatták a körülmények.  

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt! A mérleg egyik felében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikon pedig ott van öt vakcina, amik védettséget nyújt” – fogalmazott.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
'Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt! A mérleg egyik felében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikon pedig ott van öt vakcina, amik védettséget nyújt' - fogalmazott.
"

De mi volt a baja a kínai vakcinával? Feltételezem, nem az volt a baja, hogy "illiberális", hanem valami szakmai érv szólt ellene.

Wazze, a kínaivírusra való kínaivakcinát nyomjátok reklámmarketingbe' éjjel-nappal.
Elegem van belőle!

A csokoládé szeretete lassítja az agyműködést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés