Gulyás: Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

2021. március 6. 16:18
Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át. Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor – az önkormányzatok kérésére – lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet – közölte.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere az MTI-nek elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

Tájékoztatása szerint Kaposváron felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők. Ezért az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.

Szita Károly örömét fejezte ki, hogy Gulyás Gergely miniszter támogatta javaslatát, és lehetővé teszik az ügyeletet, amellyel segíteni tudják a családokat. Hozzátette: az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

(MTI)

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ööö..... igen, az.
Láttál te mostanában alsós gyereket?
Amúgy elég a telefon.
Én a kéttámaszú tartók reakcióerőinek számítását magyaráztam online középiskolásoknak, volt aki kocsiban ült mert utaztak valahova.
A 3.-os lányomnak nem kérünk felügyeletet, de ha kérnénk, vinné magával a telóját.
Amúgy megbeszélték a barátnői el, hogy együtt tanulnak majd online (ahogy máskor) együtt csacsognak, játszanak online. Szülői kérés nélkül, maguktól. 9 évesek.

Nekem meg van egy alsós, egy felsős és egy gimnazista gyerekem + egy középiskolában tanítok, olyan tárgyakat is, ahol rengeteget kell számolni. - november óta online.
De igen, elég egy telefon.
Légy kreatív!
Szívesen.

A kevesebbet kereső szülő fizetés nélküli szabira megy.
Nem, nem viccelek.
Egyikőtök 1-1,5 havi fizetéskiesését ki kell tudni bírni.
A komfortzónából való kilépés itt kezdődik, nem ott, hogy bezártak a kávéházak.
Én 13 (!) évig voltam otthon a 3 gyerekkel, addig a férjem fizetését osztottuk be. + amit én alkalmi bedolgozásokkal home office-ban kerestem (egy elsős, egy ovis és egy baba mellett egyedül otthon).
Az nem úgy van, hogy berendezed az életed, és az szent és sérthetetlen és inkább kockáztassuk az eü rendszer összeomlását, mintsem hogy titeket onnan valami kizökkentsen.

Jó????
Ó, csillagom, igényeim nekem is vannak.
Megoldható-e egy telefon képernyőjén keresztül-ez a kérdés.
Tapasztalatból mondom: megoldható.
Melós, de megoldható.
Persze nem akarásnak mindig nyögés a vége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés