Sorra zárják be Magyarországon az iskolákat

2021. március 3. 10:12
Elszabadult a járvány a fiatalok körében is.

Egyetlen nap alatt drasztikus mértékben emelkedett meg azon óvodák és iskolák száma, amelyeket a koronavírus-járvány miatt be kellett zárni, írja a Portfolio. A keddi 156-ról ( 5 százalék) egy nap alatt 196-ra (6,6 százalék) emelkedett azon óvodák száma, ahol az operatív törzs egy-egy csoportot érintően rendelt el szünetet a koronavírus-járvány miatt. Jelenleg összesen 137 óvodában (4,6 százalék) van érvényben az egész intézményt érintő szünet, ami egy nappal korábban még 117 volt (4 százalék).

A keddi 55 általános iskola (2 százalék) után szerdán 69 általános iskolában (2,7 százalék) volt érvényben rendkívüli szünet a koronavírus-járvány miatt. Jelenleg 467 iskolában (18 százalék) van egy-két osztályt érintő digitális tanrend, amire a tegnap 384-ről (15 százalék) nőtt drasztikus mértékben az érintett iskolák száma. Összesen 128 iskolában (5 százalék) van a teljes intézményt érintő digitális tanrend, miközben a tegnapi adat még 97 volt (4 százalék).

(Fotónk illusztráció: Takarítócég munkatársa fertőtleníti a padot az egyik tanteremben az őszi szünetre időzített nagytakarításon a fővárosi III. kerületi Krúdy Gyula Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 2020. október 28-án. MTI/Mohai Balázs)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés