Kiállunk az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett!

2021. március 2. 22:30
Ellenzék
MTI OS
Az Orbán-kormány ismét az erőt választotta az igazság helyett.

„Az Orbán-kormány ismét az erőt választotta az igazság helyett: átgondolatlan, az ágazati struktúrát és az egészségügyben dolgozókat hátrányosan érintő, az érintettekkel érdemi egyeztetések nélkül meghozott döntést csak egy reménytelenül alkalmatlan kormányzat képes véghez vinni, ráadásul mindezt egy koronavírus-világjárvány kellős közepén. Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy azonnal állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalábbis mindenképpen halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a COVID19-járvány megszűnése utáni időpontra. Emellett kezdjenek érdemi tárgyalást az egészségügyi dolgozókkal és az érdekvédelmüket ellátó szervezetekkel.

Nem kell ahhoz sem egészségügyi közgazdásznak, sem miniszternek, sem tíz éve regnáló miniszterelnöknek lenni, hogy átlássuk a döntés dilettantizmusát: a frontvonalban vért izzadó, életeket mentő egészségügyi dolgozókat akarja most becsapni a kormány. Ám már nemcsak a végletekig kizsákmányolt munkavállalók által lélegeztetőgépen tartott, teljesítőképessége határán agonizáló magyar egészségügyet provokálja a kormány, hanem az egész magyar társadalmat; az éppen egy világjárványt túlélni, átvészelni próbáló magyar emberek, családok biztonságát.

Mindannyian jól tudjuk, hogy az Orbán-kormány által az elmúlt 10 évben magára hagyott egészségügyi ágazatot csak az abban dolgozó magyar munkavállalók, egészségügyi dolgozók áldozatvállalása és hivatástudata mentette meg az összeomlástól.

Ha 2022-ben kormányváltás lesz, az új kormány vissza fogja adni az egészségügyi dolgozók korábbi státuszát.

Budapest, 2021. március 2.

DK

Jobbik

LMP

Momentum

MSZP

Párbeszéd
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát "az" ellenzék közleménye ez ,de nem "az" ellenzék a kiadó, hanem a "DK". Árulkodó jel...

Milyen más értelme van ma már az "Európa kiadó" szóösszetételnek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés