Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

2021. március 2. 15:08
Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt.

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet – vélekedett. Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.    

Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog.    

Nyilatkozni vasárnapig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás hétfőn kezdődött – közölte Jenei Zoltán. Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért. Az országos kórház-főigazgató azt mondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában.    

„Teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás”

– jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

(MTI)

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Albert Schweitzer a híres orvos a francia gyarmat Gabonban alapított kórházat, alkalmassá téve több ezer afrikai beteg fogadására, akik közül háromszáz leprás volt.
Kidolgozta etikai álláspontját, melynek központi gondolata a következő:

"Élni akarok, de mások életének tiszteletben tartása mellett" (Az élet tisztelete)

Kincses Gyula dk-kötődésű mok elnök jelentős mértékben részt vett a tervezet kidolgozásában.

Megkímélnek attól, hogy hálapénzt várjanak el tőled, lehetővé teszik, hogy ha lakóhelyeden elszabadul a járvány és kevés az orvos, akkor máshonnan odavezényelve legyen, aki ellát az intenzív osztályon, aki kezeli az ágyad mellett a lélegeztető gépet, amivel talán az életedet mentik meg. Cserébe ezek az orvosok jóval magasabb fizetést kapnak. Mi a baj ezzel?

Ha a hálapénztől és a sok zűrös lehetőségtől megsértődnek és pont a járvány idején elhagyják munkahelyüket, majd csak megleszünk nélkülük. Aki egy ilyen éles helyzetben dezertál, Úgy, ahogyan az pár nappal ezelőtt Márki Zay meghirdette, az egy szar ember. A fizetős egészségügy pedig hamar megtelik, nem fog tudni minden orvost eltartani, ott majd egymást nyírják ki a lehetőségekért. Aztán lehet visszakéredzkedni az államiba.

És hol fognak ezután dolgozni?

Válaszok:
ThunderDan | 2021. március 2. 18:30

Békekölcsönt mikor jegyeznek?

Ugyanez merült fel bennem is.

Ez nem is egy olyan munka, mint a zöldséges vagy a burkoló... ez elvileg egy hivatás.

Valószínűleg javulni fog a hangulat, pont amiatt, amiket felsoroltál.

Ki van terjesztve. Amennyit bent voltál a rendszerben, annyit le kell húznod Magyarországon.

Ja értem, az aktuális riogatás nem jött be, de van másik. Elmentek a fenébe...

kontrapunktusként hagyom bent, mint hasznos idióát.

Egy katolikus barátom - ne izgulj, Lipóciában minden második szomszédod muszlim lesz, ha 22-ben a balliberálisokra szavazol, én nem leszek öngyilkos - hozta példaként a katolikus Batthány-Strattman Lászlót, a szegények orvosát. Azzal, hogy akkor az orvosok, még gyógyítani akartak, s nem a borítékot figyelték.

Júlia! Gratulálok az életútjához és a szemléletéhez! Példaként kéne
állítani a fiatalok elé. Ha már nem tud ott lenni a betegek mellett,
hasson, alkosson, gyarapítson!

Igen, lényegében arra találták ki az EU-ban a munkaerő szabad mozgását, hogy a szegényebb országok nem bírják a bérversenyt a gazdagabbakkal ezért megindul nyugat felé a munkaerő. Most, hogy nálunk jelentős béremelés volt, beindult a propaganda, mert várhatóan kevesebben fognak kimenni, és többen fognak itthon maradni. Ezek pedig hiányozni fognak az ottani rendszerből, mert a német orvos is elmegy oda, ahol még jobban fizetik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában