Vásárhelyi „futball-betyár logikáról” beszél az oltási papírral kapcsolatban

2021. március 1. 8:48
A szociológus a Facebookon tűnődik arról, hogy még a háziállatok oltásánál is kötelező feltüntetni, mivel oltották őket.

„Amikor ma reggel az egyik barátom átküldte nekem azt a blogbejegyzést, amely arról szól, hogy az oltási igazolványban és a nyilvántartásban sem fogják feltüntetni, hogy ki, milyen covid-elleni oltást kapott, akkor azon tűnődtem, hogy vajon ez a karantén tényleg mindenkinek elveszi a józan eszét? ...Egyszerűen teljes képtelenségnek tartottam a hírt. Hiszen hát ha gyógyszerért megyek, akkor még azt is megkérdezik a patikában, hogy adhatják-e ugyanannak a gyógyszernek egy másik gyártó által előállított változatát" kezdte a fölháborodást Vásárhelyi Mária, majd ezt követően a gyermekkorára emlékezett vissza és a háziállatokról is ejtett pár szót:

„Emlékszem a gyermekeim oltási könyvére, hogy milyen részletességgel kellett bejegyeznie az orvosnak, hogy mikor, milyen típusú és sorszámú vakcinával oltotta be őket. Ez még a háziállatok oltásánál is így van. Az is közismert, hogy a különböző covid-elleni vakcinák összetétele, hatásmechanizmusa teljesen eltérő és különböző erősségű immunreakciót váltanak ki. Így annyira képtelennek tűnt ez az hír, hogy gyorsan el is felejtettem. Ám néhány órával később kiderült, hogy nem a barátomnak ment el az esze, hanem az én képzeletem túl szegényes még mindig. Mert tegnap este megjelent a Közlönyben, hogy valóban nem fogják sehol feltűntetni, hogy kit, melyik vakcinával oltottak be.”

Vásárhelyi Mária később megtalálta az okokat, a célokat és bevetette a „futball-betyár logika” kifejezést, hogy nyomatékosítsa a mondanivalóját: „Ez gondolom afféle fideszes válasz arra, hogy az EU olyan oltási igazolványt készül bevezetni, amelyben csak az EU gyógyszerhatósága által engedélyezett oltások szerepelnek. Azok tehát, akiket nem ilyen vakcinával oltottak be, továbbra sem utazhatnak szabadon az Unióban. Ezt próbálja ilyen futball-betyár logikával kicselezni a kormány. De emellett az is motiválhatja a döntést, hogy mivel sem az orosz, sem a kínai vakcina nem esett át a tesztelés harmadik fázisán és be sem nyújtották engedélyezésre az EU-nál, így, ha ne adj Isten, később mégis valamelyiknek kedvezőtlen mellékhatása lenne, akkor a felelősséget annak a kormánynak kell viselnie, amelyik a saját országában engedélyezte.”

A szociológus végül az abszurdumot is felfedezni véli: „Ám ha nem lehet tudni, hogy ki, melyik oltást kapta, akkor az sem fog kiderülni, hogy bármilyen mellékhatás összefüggésbe hozható-e az egyik vagy másik vakcinával. És ha valaki az oltás ellenére mégis megfertőződik, akkor honnan lehet majd tudni, hogy melyik oltás nem nyújtott megfelelő védelmet? Az pedig már tényleg csak a helyzet teljes abszurdumát jellemzi, hogy vélhetően most majd nekiállnak a már beoltott, több mint félmillió ember adatai közül kiradírozni az adatot, hogy ki, melyik oltást kapta.”

Fotó: MTI

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen az az idióta, aki politikai okokból nem oltatja be magát, ezért fogalma sincs arról, amiről beszél, de az okoskodásait természetesen közhírré teszi. Tetszik tudni, az igazoláson, amit az oltás után kaptunk, rajta van az oltóanyag neve, gyártási száma és az oltás időpontja.

Ha a védettségünkről és az oltottságunkról kapunk egy hatósági igazolványt, amellyel felszabadulunk a korlátozások alól, arra fölösleges rávezetni ugyanezt. Mire Európában újra beindul a turizmus, az orosz és a kínai oltóanyag is régen be lesz vizsgálva. Ha véletlenül mégsem, és olyan hülyék lesznek a turizmusból élő országok, hogy ennyi orosz és kínai oltással oltott ember pénzére nem tartanak igényt, akkor magukra vessenek, mi meg itthon nyaralunk. Vásárhelyi Mária farizeus aggodalmára a bennünket sújtó mellékhatások miatt, nem tartunk igényt. Amúgy mire ő hozzájut a csodálatos nyugati vakcinájához (amely ugyanúgy nem örökre szóló védettséget nyújt, mint az általunk kapott borzalmas), addigra nem sok értelme lesz utaznia.

Egyébként pedig még krokodilaggyal is átlátjuk, azért vergődnek ennyire az oltáson (is), hogy minél rosszabb mentális és gazdasági állapotban forduljon rá a társadalom a választási kampányra. Számukra minél rosszabb, annál jobb.

Az apád betyárságánál nem kell nagyobb:
"1939-ben aztán beléptünk a kommunista pártba." (Akkor, amikor a Hitler-Sztálin Paktum köttetett.)
Vásárhelyi ezután már pártfeladatokat teljesít. Ha a párt azt parancsolta, szimuláljon és adja el magát annak, ami nem az, Vásárhelyi zokszó nélkül megtette.
"Egyúttal sok kommunista, köztük én is, azt az utasítást kapta, hogy lépjen be a szociáldemokrata pártba, és kerüljön lehetőleg felelős pozícióba, de továbbra is a kommunista párt vezetőségének utasításait kövesse. Én például 1939-1944-ig az SZDP tagja voltam, és két éven át titkárkodtam az óbudai ifjúsági szervezetben."

Megnéztem az igazolásainkat a SARS-COV-2 elleni védőoltásról, rá van ragasztva az oltóanyagról levett címke!

NAGYON szeretném, ha lenne valami hivatalos utóhatása Vásárhelyi Mária notórius hazudozásának!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés