Gerincmasszőröket is bevonnak a tömeges oltásba Kanadában

2021. március 1. 16:22
Több tartományban „besorozzák” a fogorvosokat, a szülésznőket, de még a gerincmasszőröket is segédkezni a tömeges oltásban.

Kanadában előkészítették hétfőre a montreali olimpiai stadiont idősek ezreinek koronavírus elleni védőoltására. Az 1976-ban rendezett montreáli nyári olimpia stadionjában először a 84 évnél idősebbek kapják meg a vakcinát. A létesítményt ellátták kerekesszékekkel és golfozáshoz használatos elektromos kisautókkal, hogy segítsék a járni már képtelen időseket. Naponta háromezer főt fognak beoltani a stadionban. A Pfizer/BioNTech vakcináját használják, amelynek hűtési igénye a stadionban biztosított, ugyanakkor kiszállítása az idősekhez otthoni oltáshoz lehetetlen lenne. 

A 37,6 millió lélekszámú Kanadában több fejlett országhoz képest lassan halad az oltás, a lakosságnak eddig még négy százaléka sem kapott vakcinát. Justin Trudeau miniszterelnök vasárnap azt mondta, hogy valószínűleg nyár végére mindenkit beoltanak az országban.

A hajlandóság jónak tűnik. Alberta tartomány több városában a gyógyszertárakban is elkezdték oltani a 74 esztendősnél idősebbeket, ám akkora volt a túljelentkezés – 150 ezren próbálkoztak a regisztrációval –, hogy leállt egy időre a tartomány egészségügyi honlapja.

(MTI)

Nyitókép: Issouf Sanogo / AFP

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés