Meghalt Bencze Izabella

2021. február 27. 14:54

Alapító tagja volt a nemzeti értékeket képviselő Civil Összefogás Fórumnak.

2021. február 27. 14:54
null

Elhunyt pénteken – 72 évesen – Bencze Izabella, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának tagja – közölte a család szombaton az MTI-vel.

Bencze Izabella 2007-2010 között a Magyar Rádió Közalapítvány Ellenőrző Testületének elnöke, 2010-től a magyar közszolgálati médiumok tulajdonosi testületének, a Közszolgálati Közalapítványnak a parlament által választott kurátora volt. Alapító tagja volt a nemzeti értékeket képviselő Civil Összefogás Fórumnak (CÖF). A CÖF az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében méltatta, hogy Bencze Izabella fáradhatatlanul küzdött a közjóért. A szovjet csapatkivonás gazdasági háttértárgyalásainak vezető jogásza volt. Feltárta a magyarországi rablóprivatizáció körülményeit. Székelyföld villámcsapástól megsemmisült atyhai templomának újjáépítését szervezve is szolgálta Isten országát – írták.

„Publicisztikáit emberek tízezrezei várták és olvasták. Szavait, mondatait, amelyekkel mindenkor az Isten, a haza és a szeretet parancsának követésére hívta a magyarságot, megőrizzük” – közölte a CÖF.

(MTI)

(Fotó: Bencze Izabella, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója a Székelyek nagy menetelése elnevezésű háromszéki rendezvénnyel egy időben megrendezésre kerülő budapesti demonstráción a román nagykövetség előtt 2013. október 27-én. A meneteléssel a Székely Nemzeti Tanács és a hozzá csatlakozott erdélyi magyar pártok és szervezetek az egységes, autonóm Székelyföld iránti elkötelezettségüknek kívánnak nyomatékot adni.MTI Fotó: Illyés Tibor)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. február 28. 14:28
Kár érte. Remek ember volt. Isten nyugosztalja!
zolka50.50
2021. február 28. 10:40
RIP
The Loner
2021. február 28. 09:56
Nagyon fog hiányozni ! Ölelje magához a Mindenható, az Ö országában.
simonvitéz
2021. február 28. 01:07
Nagyon szomorú hír. Szerettem az írásait, tiszteltem az életútját. Nyugodjon békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik