Ha zárni kell, a támogatásokat azonnal ki kell fizetni

2021. február 27. 17:14

LMP
MTI-OS
Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ha a zárás mellett dönt, akkor ne az eddigi halogató taktikát alkalmazza, ne ígérgessen!

„Az elmúlt napokban egyre több szakember, érintett, szakmai szervezet veti fel, hogy legalább néhány hétre, de jelentősen szigorítani kell a jelenlegi járványügyi szabályozáson, felmerült a plázák, általános iskolák bezárása is. Ahogy maga Orbán Viktor fogalmazott a napokban: az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk.

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja ezért felszólítja a kormányt, hogy ha a zárás mellett dönt, akkor ne az eddigi halogató taktikát alkalmazza, ne ígérgessen, hanem nyújtson azonnali segítséget a rászorulóknak. Azoknak, akik vagy semmit nem kaptak, vagy csak beígért támogatások töredékéhez jutottak hozzá és emiatt az utolsó tartalékaikat élik fel.

A LMP álláspontja szerint valódi támogatást kell nyújtani a bajba kerületeknek, ezért az LMP továbbra is az követeli, hogy:.       Legyen teljes körű bértámogatás minden szektorban, ahol esett a bevétel. Kapjanak jövedelempótló támogatást az eddig minden támogatásból kimaradt egyéni- és mikrovállalkozók is. 

Adjanak támogatást vagy haladékot a rezsidíjakhoz, függesszék fel a fix terheket (pl. kamarai tagdíj). A bértámogatás akkor is járjon, ha valaki ideiglenesen más szektorban talál alkalmi munkát. Az álláskeresési járadékot meg kell emelni, és járjon 9 hónapig. Legyen újranyitási támogatás azoknak, akik sokáig bevétel nélkül maradtak.”

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemrég NYITÁST követeltetek...

Amígy mi az az LMP?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés