A kormány riválist lát az önkormányzatokban

2021. február 26. 8:12

Karácsony Gergely
Facebook
Az önkormányzatok hatékonyabban és emberségesebben kezelik a járványt, mint a kormány.

„A 25 ezer fő feletti városok és a megyei jogú városok után a budapesti önkormányzatok is ugyanúgy jártak a kormánnyal. Ma sem kaptunk más választ a kérdéseinkre, mint hogy megvizsgáljuk, majd visszatérünk, majd külön tárgyalunk, majd meglátjuk. Ezt úgy hívják: semmi. Semmi ahhoz képest, hogy az önkormányzatoknak egyszerre kell biztosítaniuk a közszolgáltatásokat, fejleszteniük a településeiket és közben védekezni a járvány és a gazdasági válság ellen.

Mivel az önkormányzatok szerte az országban jobban, hatékonyabban, gyorsabban és emberségesebben kezelik a járványt és a válságot, mint a kormány, ezért a kormány riválist, a saját hatalmát korlátozó erőt lát az önkormányzatokban. Más magyarázat aligha lehetséges. Mert a kormánynak lenne pénze az önkormányzatok kompenzációjára. De azt inkább magánalapítványokra, vadászkiállításra, motorversenyre és alagútra költi.Pedig az Alkotmánybíróság minapi döntése mindenki számára új helyzetet teremt. Az Alkotmánybíróság ugyanis kimondta, hogy a kormányzati támogatások elvonása nem lehetetlenítheti el az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatásokat. Márpedig most ellehetetlenítik.

Mi azonban nem engedhetjük, hogy a hibás kormánypolitika következményei a budapestieknek okozzanak kárt. Ezért minden erőnkkel biztosítjuk a közszolgáltatásokat és nem mondunk le a város fejlesztéséről sem. Továbbra is 3 követelésünk van és ezért fogunk megküzdeni a jövőben is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karacsony Geri heti szenvelgesei...
Tole elfogadjak, Tarlost meg ekeztek mindenert, de hat o fenyevekkel jobb volt, mint ez a teszetosza!

Karácsony pszeudo-miniszterelnökjelölt-jelölt rivalizál pártpolitikai szempontok szerint a kormánnyal - főpolgármesteri maskarában.

Ennyi.
Egyébként emlékeztek? Demszky is akkor volt verbálisan nagyon "kemény", amikor éppen jobboldali klrmány volt. A gond akkor látszott, amikor ugyanazon színű, ballib kormányzat volt (4+8 év!), és... mégsem ömlött a pénz Budapestre, és mégsem fejlődött érdemben...

Kamugeri a pénzt a gyurcsáynistáknak és saját aktivistáinak fizeti ki. Egyébként nem takarékoskodik (Lánchid tender, BUSZMUTYI, reklám felületek). Akadályozza az új Nemzeti Galéria felépítését, minden lehetőséget megragad a kormánnyalvaló ellenkezésre. A 60 milliárdos fejlesztési támogatás meg nem kell.
Ettől függetlenül a kormány fog kompenzációt adni, de nem a facebook a tárgyalás helye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés