A PDSZ arra kéri Orbánt, hogy zárassa be az iskolákat

2021. február 26. 14:45
Nyílt levélben kérik a kormányfőt, hogy hozza meg ezt a népszerűtlen döntést.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levelében írja: „már most komoly veszélyhelyzet alakult ki az iskolákban, óvodákban, a pedagógiai szakszolgálatoknál, a kollégiumokban, a szakképző és azokat támogató intézményekben is”.

A PDSZ szerint az intézmények nagy része már érintett valamilyen járványügyi intézkedésben, egyre több helyen kell részleges vagy teljes zárást elrendelni, egyre többen betegek, kerülnek kórházba, nemcsak a dolgozók egészsége van fokozott veszélyben, hanem a rájuk bízott gyerekek, hozzátartozóik sincsenek biztonságban – írja a 24.hu.

A PDSZ Országos Választmánya arra kéri a kormányfőt, „ebben a történelmi helyzetben tegye most félre politikai megfontolásait”, higgadtan fontolja meg javaslatait és rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén! Szerintük ez nem csak a járvány visszahúzódásához járulna hozzá: ha a zárás után beoltanák az ágazatban dolgozókat, szigorú járványügyi protokollok mellett újra nyithatnának az általános és középiskolák.

Azt írák: „Kérjük, nyújtsanak végre támogatást a gyermekükkel otthon maradó szülőknek, és a munkáltatóknak az álláshelyek és jövedelmek védelme érdekében! Erre az EU biztosított forrást.”

A szakszervezet arra kéri, Orbán Vikort, „legyen határozott, és hozza meg ezt a népszerűtlen döntést! Ezek történelmi idők – és történelmi jelentőségű döntések állnak Ön előtt. Ne hagyjon cserben bennünket és a társadalmat: állítsuk meg a harmadik hullám rohamos terjedését!”

Kép forrása: PDSZ Facebook-oldala

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zárja be!
Nyissa ki!
Zárja be!
Nyissa ki!
Zárja be!
Nyissa ki!
Zárja be!
Nyissa ki!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés