Varga Judit: A párbeszéd az európai együttműködés záloga

2021. február 23. 19:05
Az igazságügy-miniszter szerint a Magyarország mindig partner lesz a diskurzusban.

Varga Judit azt írta: kedden ülésezett az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa, s az EU Európa-ügyi minisztereivel több fontos témát vitattak meg.

Szóba került a nemzeti konzultáció

Az igazságügyi miniszter a koronavírus okozta kihívásokkal kapcsolatban az ülésen elmondta, hogy Magyarországon egy országos konzultáció keretein belül kérik ki az állampolgárok véleményét a korlátozásokról és az újraindítás lehetőségeiről. Az európai demokráciáról szóló cselekvési terv kapcsán is zajlott egyeztetés, azonban maradtak fenn vitás kérdések – közölte.

Kisebbségek és migráció

Varga Judit azt írta: a cselekvési terv pontjai közt szerepel a demokratikus részvétel előmozdítása. Ennek kapcsán példaként említette az európai polgári kezdeményezéseket.

A több mint 1 millió aláírást szerző Minority SafePack kezdeményezést az Európai Bizottság korábban mégis „élből elutasította”

– jegyezte meg a miniszter.

A migrációs kihívások hatékonyabb kezelésének érdekében a magyar kormány elengedhetetlennek tartja, hogy az EU különös figyelmet fordítson a nyugat-balkáni régióra – szögezte le a miniszter.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés