Több programpontját Gyurcsánytól lopja a Momentum

2021. február 23. 12:32
Nagy Attila Tibor, politikai elemző mutatott rá a hasonlóságokra.

Ahogy a napokban mi is szemléztük, Nagy Attila Tibor Facebook-oldalán foglalta össze gondolatait a Momentum hétvégi bejelentésével kapcsolatban. A politikai elemző a többi között rámutatott arra, hogy a Fekete-Győrék által meghirdetett „Új Magyarország” program nem, hogy nem új, de annak idején pont Gyurcsány Ferencék – akkor még az MSZP-vel – hirdettek meg egészen hasonlót. Ezzel kapcsolatban az elemző úgy fogalmaz:

„Ó, igen, a program. A Momentum ma meghirdette az »Új Magyarország« programját, vízióját. Mivel több, mint három évtizede követem a politikát, sok mindenre emlékszem és rögtön beugrott, hogy annak idején a Gyurcsány-kormány »Új Magyarország Fejlesztési Tervként« tette közzé az ország fejlesztéspolitikáját (ennek nyoma még mindig megvan: https://www.palyazat.gov.hu/_a_kormany_dontott_az_uj... ). De hát Gyurcsány nem a régi elit része a Momentum szemében? Vagy nem tudja a Momentum, hogy éppen Gyurcsány kampányolt az »Új Magyarországgal«? Újnak mindenesetre nem új.”

Nagy Attila Tibor további hasonlóságokat is feltárt a Momentum ötletei és a Gyurcsány-korszak ötletei között. Az elemző rámutat arra is, hogy a Momentum féle „tulajdonosi program sem új a Nap alatt”. Ezzel kapcsolatban azt írta közöségi oldalán

„Legyenek tulajdonosok Magyarország állampolgárai! – hirdette meg Fekete-Győr a tegnapi rendezvényen és az imént az ATV-ben. Ez sem új a magyar politikában, Gyurcsány ehhez hasonlót már bedobott miniszterelnökként. Új Tulajdonosi Programot hirdetett meg Gyurcsány, ám ötletét elsodorta a 2008-as válság.”

Nem Nagy Attila Tibor volt az egyetlen, aki észrevette az átfedéseket a Momentum mostani és Gyurcsány Ferenc korábbi ötletei és programjai között. Ahogy korábban mi is megírtuk, az internetet is megihlette Fekete-Győr András hétvégi bejelentése, és a Gyurcsány Ferenc 2006-os imázsfilmje közötti hasonlóság.

(Nyitókép: Facebook)

 

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdeklődve nézem a momentum tevékenységét:-)
Először nem akarják magukat összegyurcsányozni és nem akarnak részt venni a moslékkoalicióban.
Aztán mindkettő megtörténik velük:-)
Amikor már benne vannak a moslékkoalicióban, akkor meg elkezdenek rúgkapálni:-)
Úgy néz ki, hogy belül eléggé megosztott a párt és ide is, oda is meg akarnak felelni. Nem fog menni.
Az utóbbi harminc év legtehetsegtelenebb politikusa Fegyőr, Jakab és Hadhazy. Aztán egy apró szünet és sokan mások követik őket.

Fegyőr meglopta a Gyurcsányi anyukáját. Ez van ellenzéki oldalon.

Fegyőr betojt Budai Gyulától:-)
Pedig csak visszavalaszol Fegyornek:-)
Vicces:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés