Megrongáltak egy idegengyűlölő merénylet áldozatainak emelt emlékhelyet Németországban

2021. február 22. 10:38
Az ismeretlen rongálók letépték és széttépték a plakátokat. A szociáldemokraták ifjúsági szervezete feljelentést tett.

A rögtönzött emlékhelyet a szociáldemokrata párt (SPD) ifjúsági szervezete (Jusos) alakította ki a Rajna partján egy sétányon. Egy korlátra kifüggesztettek plakátokat az áldozatok képmásával és nevével, alattuk mécseseket helyeztek el. Az ismeretlen rongálók letépték és szétszórták a plakátokat. A Jusos feljelentést tett, az ügy a kölni rendőrség államvédelmi osztályhoz került.

„Demokráciaellenes támadás”

Hasonló eset történt Frankfurtban is, ott vastag fekete filctollal horogkereszteket rajzoltak az áldozatok emlékére kihelyezett plakátokra. A rongálás a tiltott önkényuralmi jelkép használatával „demokráciaellenes támadás” – idézte a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap a városi rendőrség közleményét, amely szerint ebben az ügyben is az államvédelmi osztály nyomoz.

Tavaly egy rasszista férfi lelőtt kilenc külföldit, majd megölte az anyját és végzett magával.

A Frankfurthoz közeli Hanauban tavaly február 19-én egy rasszista, idegengyűlölő nézeteket valló férfi lelőtt kilenc külföldi származású embert, majd megölte az anyját és végzett magával. A vérengzés első évfordulóján több német városban megemlékezést tartottak, Berlinben például több ezren gyűltek össze. A Hanauban tartott hivatalos állami gyászünnepségen felszólalt Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök és Volker Bouffier Hessen tartományi miniszterelnök. A megemlékezésen részt vett az áldozatok számos hozzátartozója és a polgármester mellett a város egyik leghíresebb szülötte, Rudi Völler világbajnok labdarúgó, a Bayer Leverkusen labdarúgó egyesület sportigazgatója.

(MTI)

Címlapkép: A hanaui merénylet áldozatainak emlékműve

Kép forrása: AFP

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Demokráciaellenes támadás”

Ezek hülyék. A demokráciának nincs mondanivalója az idegenek helyzetéről.
A demokrácia egy országhatáron belüli probléma megoldó eszköz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés