Kocsis: Az ellenzéki koalíció nem sokszínű, hanem kétszínű

2021. február 22. 8:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint a járványidőszak különösen megmutatta ezt.

Kocsis Máté Facebook-posztban adta hírül, hogyan reagált Gyurcsány Ferenc egyik parlamenti felszólalására, amikor a DK elnöke az ellenzék sokszínűségéről beszélt. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, az ellenzék nem sok-, hanem kétszínű, amit az elmúlt évek és külünösen a járványidőszak mutatott be. Kocsis Máté példaként beszélt arról, hogy korábban, majd később egészen mást mondtak a lélegeztetőgépekről, a maszkokról, a határok lezárásáról, az egészségügyi dolgozók hozzáállásáról.

 

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És skizofrén is: az ellenzéknél nem lehet tudni, ki mit tart őszintén jónak, s mit kényszerből, szemforgatva.

Először, a mottójuk, jelszavuk, sőt - Lenin után - a vezérfonaluk:
MINÉL NAGYOBB AZ ÍGÉRET, ANNÁL NAGYOBBAT HAZUDUNK.
"Kormányképes ellenzék csak pillanatonként állott elő, s ha megtörtént, hogy egy koalíció vagy egy teljes ellenzék kormányra jutott, az nem jelentett semmi fordulatot." (Móricz Zsigmond)
Ellenzéki koalíció, már az elnevezés egyfajta blaszfémia,
1. Az ellenzék jelentése: (átvitt értelemben) Olyan személy, csoport, aki, amely a hivatalos v. általános felfogással ellentétes véleményt vall, bírálja v. támadja azt, aki, ami uralmon van.
--- az ellenzék fogalma: a kormánypárt programjától eltérő v. ezzel ellentétes programot hirdető párt v. ilyen pártoknak, esetleg párton kívüli képviselőknek összessége.
A TÉNYEK ALAPJÁN EZ NEM ELLENZÉK, MERT NINCS semmiféle ellentétes PROGRAMJA! Azaz: az ilyenek SZIMPLA KOCSMAI BÚJTOGATÓK...
2. A koalíció jelentése: Politikai pártok között> megegyezésen alapuló szövetség és együttműködés közös kormány alakítására, a kormányhatalom közös gyakorlására. Lásd fentebb, miféle kormányhatalom közös gyakorlása? Az, hogy
"Amit azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
vagy az, hogy
"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani, az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. "
az kevés. Bár..., Budapestet és vidéki nagyvárosokat nézve elképzelhető, hogy elég lesz.
Úgy tűnik, szereti a magyar, ha nem kerülnek elő papírok, ill., ha a kormány négy évig nem csinál semmit... ecetera.
és ezek szerint legfőképp azt szereti, hogy egy ilyen "semmit nem csináló kormány" bukása után nincs többé gondja, hogy mire költse a pénzét.
Biztos helye van addigra a magyarok pénzének: a nyílt társadalom spekulációs marka. Lesz mire dolgozni, minden kora reggel elindulni, lesz mit visszafizetni, kamatos kamatostul...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés