Vásárhelyi Mária: Étel sincs, Klubrádió sincs

2021. február 12. 11:46
Gyűjtést hirdetett a rászoruló nyugdíjasok számára.

„»Meg is vagyunk gyötörve rendesen« – mondta a miniszterelnök, majd szorított még egyet a gyötrőszíjon”  kezdi posztját Vásárhelyi Mária a Facebookon. Így folytatja: „Mindegyikük elmondta, hogy idős, magányos és az egyetlen társuk a mindennapokban a Klubrádió volt.”

Az MTA tudományos főmunkatársa gyűjtést hirdetett a rászoruló nyugdíjasok számára:

  • internet-előfizetésre 
  • rádiókészülék beszerzésére

Végül arról ír: „Ezek az emberek itt élnek közöttünk, többségük átélte a XX. század szörnyűségeit, végig dolgozták az életüket, elvesztették már minden hozzátartozójukat, élelmiszerre is alig van pénzük és most át kell élniük, hogy a hatalom megfosztja őket utolsó társuktól. Segítsünk nekik!!!”

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nemlétező háttérhatalomról Vásárhelyi Miklós vezércikkében írta a következőket, 1951. február 15-én az Irodalmi Újságban:

"Egyre hazárdabban kalkulálnak a kufárok... Összeadnak, kivonnak, szoroznak, osztanak, mintha csak régi mesterségüket folytatnák, mintha rőfre mérnék az angint abban a Missouri állambeli kis kócerájban, részvénnyel seftelnek a párizsi tőzsdén, gyapjúval, gombbal, ócskavassal házalnának. Mindegyik régi mesterségét próbálja folytatni, világméretekben.

a SZER hallgatása az állandó zavarás miatt nem volt könnyű, emlékezhetne rá.

A SZER hallgatása miatt börtönbe lehetett kerülni. Apám esténként lehalkítva, közelről hallgatta, én pedig már kisebb gyerekként pontosan tudtam, hogy erről nem szabad beszélni.

Szóval, rossz a hasonlat a Klubrádióval. Ahol szándékosan követtek el szabálytalanságokat, és a bírósági ítéletet meg sem fellebbezték. Bolgár úrék nem voltak elég hatékonyak, ezért úgy vélik, a megszüntetés nemzetközileg megjáratva nagyobb hasznot hoz. Pont úgy, mint a Népszabadság, ami úgy indult a megszűnés felé, hogy az MSZP ki tudja miért, megvált a saját ikonikus lapjában lévő tulajdonrésztől, aztán amikor az új tulajdonos is túladott a lapon, akkor hatalmas siránkozásba kezdtek.

Gyerekkorom első emléke a meggyes kocka. Akkor én meg azt kérem, hogy piaci viszonyok ide vagy oda, az állam gyártsa nekem, mert nagyon szerettem, és most is bearanyozná napjaimat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés