Rémhírterjesztésért feljelentette Orbán Viktort a Jobbik

2021. február 10. 21:49
A Jobbik feljelenti Orbán Viktort az oltás menetével kapcsolatos kijelentései miatt – áll a párt közleményében.

„A felelőtlen Orbán-kormány névadó kormányfője a minap arról hadovált, hogy az állampolgár majd az oltópontokon szembesül azzal az alapvető információval, hogy melyik vakcinával fogják beoltani, ha meg nem teszik, irány a sor vége – »majd értesítjük«. A kijelentés nemcsak érzéketlen és pökhendi, de egyben rémhírterjesztés is – ami büntetendő cselekmény” – áll a párt közleményében. 

„A közvéleményt – teljességgel érthető módon – rendkívül felháborította Orbán totális érzéketlensége és a szabad vakcinaválasztással kapcsolatos embertelen hozzáállása. Arról nem beszélve, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a sajtó érdeklődésére kénytelen volt cáfolni Orbán a magyar embereket továbbprovokáló kijelentését: egyáltalán nem úgy néz ki a protokoll, mint amivel a miniszterelnök a nyilvánosságot riogatta” – írják. 

A Jobbik emlékeztet, hogy korábban az EMMI úgy fogalmazott, miszerint az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak a páciensek, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre és a vakcina típusáról az oltakozó helyben is tájékoztatást kap. Úgy vélik azonban, hogy a miniszterelnök kijelentése „egyértelműen valótlan, hovatovább alkalmas az emberek dezinformálására, illetve széles körben zavar és nyugtalanság keltésére”.

A büntető törvénykönyv azon passzusára hivatkoznak, hogy aki „közveszély esetén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt, vagy valós tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, az kimeríti a rémhírterjesztés törvényi tényállását, és bűncselekményt követ el”.

„Orbán Viktornak – mint még jelenleg regnáló miniszterelnöknek – mindenképpen tisztában kellett lennie azzal, hogy az állítása valótlan, továbbá tisztában kellett lennie azzal is, hogy ezzel a különleges jogrenddel összefüggő védekezés eredményességét akadályozhatja vagy meghiúsíthatja, mert az állítása erre alkalmas. Abban a nem várt esetben, amennyiben a jelen büntetőeljárásban mégis kiderülne, hogy Orbán Viktor nem volt tisztában a hazánkban mára tízezres nagyságrendben halálos áldozatot követelő koronavírus elleni védekezés protokolljának kiemelten releváns lépéseivel – azaz nem állapítható meg esetében a szándékos elkövetés –, akkor nyilvánvaló az, hogy Orbán Viktornak a cselekmény büntetőjogi következményei helyett a politikai következményeit kell elviselnie, mert alkalmatlan a miniszterelnöki tisztség betöltésére” – zárul a közlemény.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamivel neki is ki kell tűnni.
D

A Jobbik hazudik. Vissza fog nyalni a fagyi.

Orbán Viktor a következőket mondta: ,,Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk,,

,,Az ATV Híradója megkereste az Emmit a kérdés tisztázása érdekében. ,,Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést,, - írta a minisztérium válaszában.

A sor végére vonatkozó miniszterelnöki kijelentést pedig annyiban egészítette ki a tárca az ATV-nek küldött válaszában, hogy ,,aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést,,

,,Lehet választani az oltások között, de az az életszerű, ha egy oltóponton egy adott napon egyféle vakcina lesz, és akkor a páciens eldöntheti, azt kéri, vagy nem kéri. Ha nem kéri, akkor várhat egy másik vakcinára, mondta a hvg.hu podcastjében Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász,,


Folytatva.

Mivel az értesítésben közlik, hogy milyen vakcina áll rendelkezésre, az illető választhat, hogy beoltatja magát vagy nem.
Elmegy, az oltópontra ahol ismét közlik vele, hogy milyen vakcinával oltanak. Ott közli, ezt nem kéri. Ekkor közlik vele, hogy még milyen vakcina van forgalomba, ami közül választhat. Ha kiválasztja, szerintem ezt feljegyzik a regisztrációjába és amikor lesz újra kiértesítik, hogy hova mehet oltakozni.
Amennyiben nem megy el, akkor feltételezem, törlik a regisztráció nyilvántartásból. Így mindenképpen el kell mennie, hogy választani tudjon, és később megkaphassa az oltást.

Aki logikusan gondolkodik ezt így fogja fel. Aki pedig nem logikus az olyan, mint a Jobbikos vezetők.

,,
Miért kell a sor végére menni, majd napokon, heteken keresztül várni arra, hogy megérkezzen az a bizonyos vakcina?
Miért nem lehet otthon megvárni amíg értesítést kapnak? ,,

LOL

János! Maga olyan ármányos.

,,A covid viselje meg a jobbikot.,,

Állítólag a vírus az agyat is megtámadja. Lehet, hogy a Jobbikosokat már megtámadta?

Állatok... ó, bocsánatot kérek valódi állattársainktól...

Egészen elképesztő, mivé lett ez a... igazából szavakat is nehezen találni.

X

Látom Jakab megtalálta a hasonlóan 80 iq-s közönségét.

megartott a krumpli?

Ezek a majmok majd a választás után jönnek rá amikor frakciót akarnak alapítani, hogy Gyurcsány átverte őket.

A Jobbik olyan, mint a viccbeli óvszer.

Felirat egy Londoni pub mellékhelyiségében található óvszerautomatán:
"Mindenben megfelel az angol szabványoknak!"
Alatta macskakaparással:
"Akárcsak a Titanic."

Olvassátok el
Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van (3. rész)
https://magyarnemzet.hu/belfol..

Mama! Ha végignézel az ellenzéken, akkor megláthatod Rákosi háború utáni feltörekvő korszakának reinkarnációját. Csak a módszerek mások, Földi ezt pontosan látja. Gyurcsány onnan veszi a forgatókönyvet, ő vezényel, de a szerepeket mással adatja elő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés