Sirály-rendezéssel tért vissza Eszenyi Enikő

2021. február 5. 10:40
Templomkertben adták elő a darabot.

Csehov Sirályának rendezésével tért vissza Eszenyi Enikő. A bemutató helyszíne a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger, a színésznő szülővárosa volt, ahol Csengeri Alkotó Központ néven határon túli színészekkel alapított társulatot. A darabot a református templom kertjében adták elő – írja a Blikk.

Eszenyi Enikő tavaly távozott a Vígszínház éléről, miután az ottani dolgozók élesen bírálták az igazgatónő szerintük bántalmazó munkamódszereit. A csengeri társulat tagjainak a Blikk beszámolója szerint jobb véleményük van az Eszenyivel való munkáról, egyikük, Sepsi Melinda így fogalmazott: „Nagyon jó volt megismerni és találkozni Enikő stílusával, azzal, ahogyan ő rendez, ahogyan dolgozik. Most azt gondolom, azt tanultam meg leginkább, hogy ha egyszer dolgozni kell, akkor dolgozni kell.”

A Blikk megszólaltatta Vecsei H. Miklóst, a Vígszínház színészét is, aki a jövőben szeretne még együtt dolgozni Eszenyivel.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eszenyi, mint szinész vagy akár rendező is, igazán kitűnő. De véleményem szerint egy ennyire vibráló egyéniségnek inkább teher egy igazgatói poszt. Nem tudtam volna elképzelni például a hasonló karakterű Psota Irént vagy Latinovits Zoltánt, mint direktort.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés